Hardlopen

Live locatie delen: je vrienden & familie op de hoogte houden

Je live locatie delen

Bij grotere hardloopevenementen wordt je locatie doorgegeven a.d.h.v. een bib. Wanneer je met deze gadget over een sensor loopt wordt je locatie doorgegeven. Meestal liggen deze sensoren op bepaalde afstanden, bijvoorbeeld om de 5 kilometer. Wil je de buitenwereld de hele tijd op de hoogte houden, dan moet je live locatie delen. Hoe kan je er voor zorgen dat je vrienden en familie realtime op de hoogte zijn van jouw locatie?

Waarom zou je locatie realtime willen delen?

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom het handig is om je live locatie te delen, dan alleen te vertrouwen op de locatie die je bib doorgeeft. Heb je met iemand afgesproken om mee te fietsen of staat er iemand aan de kant van de weg met een nieuwe energievoorraad? Dan wil je graag je live locatie gedeeld hebben, zodat je niet gemist wordt onderweg. Daarnaast is het leuk om het thuisfront op de hoogte te houden hoe je hardloopavontuur verloopt!

Je live locatie delen met WhatsApp

De makkelijkste manier om realtime je locatie delen met een groep is via WhatsApp. Je kon al langere tijd je locatie delen met WhatsApp, maar tegenwoordig kan je ook dit ook live doen. Dit is vrij eenvoudig door de volgende stappen te volgen in WhatsApp:

  • Ga naar naar de gewenste (groeps)chat
  • Klik op het + icoon naast het invoerveld
  • Selecteer Locatie
  • Tik op Deel live locatie
  • Selecteer hoe lang je live je locatie wil delen.
  • Klik op Verzenden

Bepaal vooraf de groep mensen

Het handige aan WhatsApp is dat je vooraf al een groep kan aanmaken met de personen waarmee je graag realtime je locatie mee deelt. Door eerder al een groep aan te maken. Het enige wat je dan op het moment nog hoef te doen is de stappen hierboven uit te voeren. Zo heeft iedereen in je groep direct toegang tot je locatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *