Persoonlijk

Het 50 km dagboek – nog 5 dagen – Onwijs veel zin om 50 km hard te lopen

50 km dagboek 5 dagen - hotel geboekt

Bij al mijn voorgaande grote hardloopavonturen namen de zenuwen het over. Een week van tevoren zat ik al te bibberen en vroeg ik mezelf af waarom ik me in hemelsnaam had ingeschreven. Richting de Indian Summer Ultra is dat gelukkig anders. Ik heb onwijs veel zin in zaterdag en kan niet wachten tot ik aan de start sta van mijn grootste trailrun-avontuur tot nu toe.

Waarom is het nu anders dan normaal?

Ik kan niet helemaal verklaren waarom ik nu niet kapot ga van de zenuwen en misschien komen die zenuwen wel alsnog. Ik heb wel het gevoel dat er een aantal factoren is die helpen om de wedstrijdspanning onder controle te houden. Mijn voorbereiding is namelijk een stuk soepeler gegaan dan normaal en hardloopblessures zijn uitgebleven. Zaterdag begeef ik me in het onbekende. Toch heb ik in de afgelopen jaren veel ervaring op gedaan en neem ik deze bak met ervaring mee. Zo weet ik exact wat mijn valkuilen zijn en waar ik op moet letten tijdens mijn 50 kilometer. De voorbereiding en ervaring geven me extra vertrouwen voor zaterdag.

Het hotel is geboekt! Nu nog de rest

Omdat onze dochter Mae vakanties zo leuk vindt, hebben we voor 2 dagen een hotel geboekt in de buurt van Rolde. Daardoor kan ik me op mijn gemak zaterdag naar de start begeven zonder dat we eerst tweeënhalf uur moeten rijden en kan ik na de ultramarathon rustig aan doen. Uiteraard moet ik van de week nog wel een aantal voorbereidingen treffen zoals mijn uitrusting, voedingsschema voor de laatste drie dagen en (digitaal) het parcours verkennen. Gelukkig heb ik daar nog een aantal dagen voor!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *