Persoonlijk

Het 50 km dagboek – nog 4 dagen – De laatste deelnemersinformatie doornemen

50 km dagboek 4 dagen - parcours uit mijn hoofd leren

De start van de Indian Summer Ultra komt steeds dichterbij. Het is tijd om alle deelnemersinformatie nog eens goed door te nemen. Heb ik wel alles in mijn bezit om de 50 kilometer te overleven en heb ik niks over het hoofd gezien? Normaal besteed ik niet heel veel aandacht of ik wel de juiste uitrusting heb, maar voor dit avontuur wil ik het mezelf zo comfortabel mogelijk maken.

Wat is de weervoorspelling voor zaterdag?

Ik word niet verdrietig van een beetje regen, maar 6 uur langer door weer en wind banjeren vergt toch wel een betere voorbereiding. Mijn huidige hardloopregenjas van Kalenji houdt de regen voor een uurtje tegen, maar loot daarna toch vol water. De weersvoorspellingen zijn gelukkig nog positief voor zaterdag. Bij de start geven ze een flinke bui op en daarna 14 graden en bewolkt. Ideaal hardloopweer voor een ultramarathon. Ik hoef dus gelukkig geen extra regenkleding aan te schaffen voor zaterdag.

Route grotendeels uit mijn hoofd leren

50 kilometer hardlopen klinkt heel lang en ver en vooral mentaal zal het een flinke uitdaging worden. Om de afstand te kunnen overzien, wil ik de Indian Summer Ultra opdelen in kleinere stukjes. Zo is het mentaal een stuk beter behapbaar. Door de route te bestuderen weet ik precies waar de verzorgingsposten zich bevinden en in welke stukjes ik het wil opdelen. De eerste verzorgingspost is op 12,5 kilometer en de tweede bevindt zich een halve marathon verder. Daartussen deel ik het op in stukjes van 5 kilometer.

Vandaag heb ik ook mijn op een na laatste hardlooprondje gerend. Een kleine intervaltraining om nog even de benen te testen voor zaterdag. Donderdagavond loop ik mijn laatste rondje voordat het echte avontuur begint.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *