Persoonlijk

De spanning loopt op – nog een paar dagen tot de 50 km!

Nog een paar dagen tot de 50 kilometer

Zaterdag sta ik aan de start van mijn grootste sportprestatie ooit. Om 11:45 uur begin ik aan een tocht van 50 kilometer door het Drentse landschap. Deze week staat vooral in teken van de voorbereiding daarop en dat zijn waarschijnlijk de moeilijkste 5 dagen van mijn gehele training voor de ultramarathon.

Hoe ziet de laatste week eruit?

Om je een inzicht te geven hoe een laatste week richting een ultramarathon eruit ziet hou ik een dagboek bij. Elke avond plaats ik een nieuw deel van mijn ISU dagboek, tot aan de ultraloop op zaterdag.

De laatste week zal vooral veel eten en rusten zijn en zorgen dat ik niet overloop van de wedstrijdspanning. Genoeg rusten en eten gaat mij wel makkelijk af. De spanning niet de overhand laten nemen wordt toch iets lastiger.

Voldoende eten en drinken aan de hand van een schema

Om zaterdag de man met de hamer te kunnen verslaan, stapel ik voldoende koolhydraten. Zo hoop ik hem de eerste 30 kilometer te ontmoeten. Aan de hand van een voedingsschema probeer ik de laatste 5 dagen tussen de 60 en 70 gram koolhydraten per dag te eten.

Voor sommigen een droom om zoveel suikers te eten, maar voor mij is dat het minst leuke onderdeel van de voorbereiding. Na 3 dagen kan ik geen suiker meer zien en vallen mijn tanden bijna uit mijn mond. De tandarts zal wel weer blij met mij zijn na de ISU.

Nog een paar rondjes hardlopen

Helemaal stilzitten lukt mij niet. Gisteren heb ik mijn laatste duurloopje van 12 kilometer gelopen en deze week wil ik nog minimaal twee keer lopen. Een intervaltraining van een paar kilometer een nog een kleine tempoloop van 5 kilometer om de benen warm te houden tot het grote moment.

Ik kan niet wachten tot het zaterdag is en ik mag starten aan mijn 50 kilometer. Hopelijk sta ik helemaal fit aan de start van dit mooie avontuur!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *