Persoonlijk

#demooiste dagboek – Nog 7 dagen: de zenuwen zijn niet meer te houden

demooiste marathon dagboek 07

Het duurt nog precies een week voordat ik aan de start sta van de marathon van Rotterdam. De zenuwen gieren door mijn lijf, terwijl het niet eens mijn eerste marathon is. Dat voorspelt niet veel goeds voor de rest van de week!

Overal kleine pijntjes

Opeens voel ik overal pijntjes. Vooral mijn scheenbenen doen behoorlijk zeer en mijn rug voelt als die van een oud opaatje. Is mijn lichaam gewoon bang voor de uitputting dat het moet gaan doorstaan? Of is het toch een blessure door de extra belasting van afgelopen weken? Ik weet het niet, maar de twijfel slaat wel toe. Hopelijk sta ik volgende week helemaal fris en fruitig aan de start van de marathon.

Toch staat vandaag de run ‘Hollen door de Bollen‘ op de planning. Het enige doel van deze wedstrijd is om te kijken of ik toch 10 kilometer pijnvrij kan lopen. Uiteraard lees je morgen het verslag van deze hardloopwedstrijd in Lisse op mijn blog.

Wat staat er vandaag op het menu?

Ik begin nog niet met koolhydraten stapelen. Woensdag start ik pas met mezelf vol te proppen met suikers. Toch eet ik wel iets met een hele berg carbs, namelijk overheerlijke en zelfgebakken pannenkoeken. Dit is dus nog niet voor de marathon, maar wel voor de wedstrijd waar ik het hierboven over heb.

Om weer snel te herstellen richting de marathon eet ik een eiwitrijk diner. Zo krijgt mijn lichaam alle voedingstoffen binnen om weer zo snel mogelijk in shape te zijn. Als extra voorbereiding drink ik iedere dag een halve liter bietensap.

Morgen kruis ik weer een dag af in aanloop naar de Marathon van Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *