Persoonlijk

AANKONDIGING: Mae wordt grote zus!

aankondiging voor tweede keer papa

Eindelijk mag ik het met jullie delen: in mei wordt Mae grote zus en Gabriëlla en ik voor de tweede keer ouders van een heel mooi kindje. Het was even wennen aan het idee, maar hij of zij is zeker meer dan welkom.

Volgens Mae groeit er een koekje in mama’s buik

Ik ben niet de enige die even moest wennen aan het idee. Mae denkt nog steeds dat er een koekje in mama’s buik groeit. Wat zal ze teleurgesteld zijn als het blijkt dat het toch een baby is in plaats van een koekje. Hopelijk krijgen we voor de uitgerekende datum nog uitgelegd dat ze dit exemplaar niet kan eten.

Het is nog een verrassing of het een jongetje of meisje wordt. Als het goed is weten we dat halverwege december. Persoonlijk maak mij het niet echt uit, maar als het een meisje is, ben ik wel flink in de minderheid thuis.

Mae wordt grote zus

Ik heb het echt te doen met Gabriëlla, maar stiekem ook een beetje met mezelf

Het hele zwanger zijn en bevallen laat ik lekker aan Gabriëlla over. Zij heeft al ervaring opgedaan met Mae en goed werk afgeleverd. Al heb ik het wel met haar te doen. Wekenlang misselijk en moe zijn is niet niks.

Toch ben ik zelf ook een beetje zielig. Ik mag het hele huis zo goed als verbouwen. Er moet plaats gemaakt worden voor een tweede babykamer en de zolder moet worden omgetoverd naar een kamer voor Mae. Laat ik vooropstellen dat ik geen klusser ben. Het zal er eerder op lijken dat Beunhaas B.V. langs is geweest, maar die kamer komt er.

Minder tijd voor hardlopen

Het enige jammere is dat ik minder tijd heb voor hardlopen, al kom ik daar ook wel overheen. Het focussen op korte afstanden komt daarom precies op de juiste tijd. De trainingen kosten veel minder tijd dan alle kilometers vreten richting een ultramarathon.

Al hoop ik natuurlijk wel dat ik nog een paar mooie loopjes kan maken voordat de kleine er is. Na de geboorte en waarschijnlijke de slapeloze nachten ben ik niet in staat om voorlopig mijn 50 kilometer te verbeteren. Gelukkig komt de tijd vanzelf weer om mijn grenzen op te gaan zoeken.

Koekje, je bent meer dan welkom en we kunnen niet wachten totdat je in onze armen ligt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *