Persoonlijk

Waar haal ik mijn motivatie om hard te lopen vandaan?

Motivatie om te gaan hardlopen, ik met zonnebril

Ik ben niet de meest gedisciplineerde persoon op deze aarde. Hierdoor kan het soms voorkomen dat ik een training oversla. Oke, soms ook weleens 2. Gelukkig compenseer ik dit gebrek aardig met mijn enthousiasme. Toch vind ik het achteraf jammer dat ik wel een training heb laten schieten. Daarom deel ik graag waar ik mijn motivatie om te gaan hardlopen vandaan haal

Gewoon gaan hardlopen

Zonder motivatie ben ik nergens, maar meestal ontbreekt het daar weleens aan voordat ik ga beginnen met een training. Gelukkig weet ik dat ik altijd een voldaan gevoel heb zodra ik ben geweest en door die wetenschap ga ik gewoon.

Ik begin meestal met een klein stukje, maar als ik mijn hardloopschoenen heb aangetrokken en de eerste kilometers erop zitten, dan wil ik toch altijd weer verder en sneller. Juist uit deze loopjes haal ik de meeste voldoening, aangezien ik vooraf geen verwachting had

Grenzen verleggen is de beste motivatie

De aller belangrijkste reden waarom ik zoveel plezier beleef tijdens het hardlopen, is dat ik op die manier het beste uit mezelf kan halen. Iedere keer als ik een persoonlijk record loop of ik haal een langere afstand dan ik eerder afgelegd, heb ik mijn grenzen weer verlegd. Wat ik zo bijzonder vind, is dat ik nog geen idee heb, hoeveel ik van mijn lichaam kan vragen en dat zorgde voor een goede uitdaging.

Vooral uit het lopen van hardloopwedstrijden, waar ik weken voor getraind heb, haal ik veel motivatie. Vooral als ik mijn gestelde doelen behaal. Juist dan weet ik dat de hele weg daar naar toe succesvol was. Ook kan ik dan weer nieuwe doelen stellen voor de volgende hardloopwedstrijd.

Inspiratie op doen bij het zien van top atleten

Waar ik heel veel inspiratie uit haal, is het bekijken van documentaires op zowel YouTube als Netflix over hardlopen en trailrunnen. Het laat zien datals je maar genoeg traint je alles kan bereiken. Ik ben nog lang niet zo ver, maar ik weet dat als ik voldoende tijd en motivatie heb, ik heel ver kan komen.

De enige die tussen mij en mijn dromen in staat, ben ik zelf. Als ik iets wil bereiken ,moet ik dat zelf doen, want niemand anders zal het voor mij doen.

Waar haal jij je motivatie vandaan? Laat het weten in een reactie!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *