Persoonlijk

Waar haal ik mijn motivatie om hard te lopen vandaan?

Motivatie om te gaan hardlopen, ik met zonnebril

Ik ben niet de meest gedisciplineerde persoon op deze aarde. Hierdoor kan het soms voorkomen dat ik een training oversla. Oke, soms ook weleens 2. Gelukkig compenseer ik dit gebrek aardig met mijn enthousiasme. Toch vind ik het achteraf jammer dat ik wel een training heb laten schieten. Daarom deel ik graag waar ik mijn motivatie om te gaan hardlopen vandaan haal

Gewoon gaan hardlopen

Zonder motivatie ben ik nergens, maar meestal ontbreekt het daar weleens aan voordat ik ga beginnen met een training. Gelukkig weet ik dat ik altijd een voldaan gevoel heb zodra ik ben geweest en door die wetenschap ga ik gewoon.

Ik begin meestal met een klein stukje, maar als ik mijn hardloopschoenen heb aangetrokken en de eerste kilometers erop zitten, dan wil ik toch altijd weer verder en sneller. Juist uit deze loopjes haal ik de meeste voldoening, aangezien ik vooraf geen verwachting had

Grenzen verleggen is de beste motivatie

De aller belangrijkste reden waarom ik zoveel plezier beleef tijdens het hardlopen, is dat ik op die manier het beste uit mezelf kan halen. Iedere keer als ik een persoonlijk record loop of ik haal een langere afstand dan ik eerder afgelegd, heb ik mijn grenzen weer verlegd. Wat ik zo bijzonder vind, is dat ik nog geen idee heb, hoeveel ik van mijn lichaam kan vragen en dat zorgde voor een goede uitdaging.

Vooral uit het lopen van hardloopwedstrijden, waar ik weken voor getraind heb, haal ik veel motivatie. Vooral als ik mijn gestelde doelen behaal. Juist dan weet ik dat de hele weg daar naar toe succesvol was. Ook kan ik dan weer nieuwe doelen stellen voor de volgende hardloopwedstrijd.

Inspiratie op doen bij het zien van top atleten

Waar ik heel veel inspiratie uit haal, is het bekijken van documentaires op zowel YouTube als Netflix over hardlopen en trailrunnen. Het laat zien datals je maar genoeg traint je alles kan bereiken. Ik ben nog lang niet zo ver, maar ik weet dat als ik voldoende tijd en motivatie heb, ik heel ver kan komen.

De enige die tussen mij en mijn dromen in staat, ben ik zelf. Als ik iets wil bereiken ,moet ik dat zelf doen, want niemand anders zal het voor mij doen.

Waar haal jij je motivatie vandaan? Laat het weten in een reactie!

2 gedachten over “Waar haal ik mijn motivatie om hard te lopen vandaan?

  1. Voor mij was de marathon van 20 oktober jl. een test – na een slecht verlopen Rotterdam marathon in april 2018 – of ik zo’n afstand uberhaupt wel aan kan. Want ik speel al langer met de gedachte voor een nieuw, volgend doel: de 60 van Texel in het voorjaar van 2021 (deze wordt nl. maar 1 x in de 2 jaar gehouden). Dat is iets voor echte bikkels! Aangezien de marathon op 20-10-19 goed gegaan is, begin ik nu serieus over de 60 van Texel na te denken. Misschien in de aanloop daarheen in oktober volgend jaar de 50 km van de Indian Summer Ultra!

    1. Hi Ineke, dat klinkt als een heel mooi doel om naar toe te werken. De Indian Summer Ultra van 50 kilometer is niet al te technisch en vrij vlak. Ideale loop als voorbereiding op de 60 van Texel. Ik heb zelf ook al gekeken naar de 60 van Texel, lijkt mij wel heel bijzonder om die loop een keer uitgelopen te hebben en 2021 is genoeg tijd voor de voorbereiding van de 60 van Texel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *