Ultraloop

Ultieme uitdaging: 7 ultramarathons die zelfs de meest doorgewinterde hardlopers op de proef stellen

Wat zijn de zwaarste ultra marathons in de wereld?

Ultramarathons zijn een van de meest uitdagende en veeleisende sportevenementen ter wereld. Het zijn wedstrijden die veel verder gaan dan de standaard marathon van 42,195 km. Ultramarathons kunnen variëren van 50 kilometer tot meer dan 200 kilometer, en sommige ultramarathons worden beschouwd als de zwaarste sportevenementen ter wereld. Hier zijn de 7 zwaarste ultramarathons ter wereld.

1. Badwater 135

Badwater 135 is een ultramarathon van 135 mijl (217 km) door Death Valley in Californië, een van de heetste en droogste plekken op aarde. De race begint bij Badwater Basin, het laagste punt van Noord-Amerika, op 86 meter onder zeeniveau. De race eindigt op de top van de Mount Whitney, op een hoogte van 2500 meter. Niet alleen de afstand is een uitdaging op zich, ook de temperaturen in Death Valley zijn ontiegelijk hoog. Wat deze ultramarathon een van de zwaarste maakt ter wereld.

2. Marathon des Sables

De Marathon des Sables is een zesdaagse ultramarathon van 250 km door de Sahara-woestijn in Marokko. De race wordt beschouwd als een van de zwaarste ultramarathons ter wereld vanwege de hitte, het zand en de afstand.

3. Barkley Marathons (de zwaarste ultramarathon ter wereld)

De Barkley Marathon is een ultramarathon van 160 km in de bergen van Tennessee. Het parcours is onofficieel, niet-gemarkeerd en uitdagend, met meer dan 18.000 meter hoogteverschil. Slechts 15 deelnemers zijn er ooit in geslaagd om de race te voltooien sinds de start in 1986. Benieuwd naar deze ultramarathon? Lees het verhaal “In de ban van de Barkley” van oud deelnemer Michiel Panhuysen.

4. Ultra-Trail du Mont-Blanc

De Ultra-Trail du Mont-Blanc is een ultramarathon van 170 km door de Alpen, met een hoogteverschil van meer dan 10.000 meter. De race gaat door drie verschillende landen: Frankrijk, Italië en Zwitserland, en wordt beschouwd als een van de zwaarste ultramarathons ter wereld vanwege de hoogteverschillen en de moeilijke weersomstandigheden.

5. Tor des Geants

Tor des Geants is een ultramarathon van 330 km door de Italiaanse Alpen, met een hoogteverschil van meer dan 24.000 meter. De race heeft een tijdslimiet van 150 uur en deelnemers moeten over hoge bergpassen en door diepe dalen navigeren. Door de lange afstand en de vele hoogte meters wordt deze marathon is één van de zwaarste ter wereld beschouwd.

6. Jungle Ultra

De Jungle Ultra is een ultramarathon van 230 km door de Peruaanse jungle, met een hoogteverschil van meer dan 10.000 meter. De race gaat over onverharde paden, door rivieren en over de uitgestrekte vlaktes van de jungle.

7. Grand to Grand Ultra

Grand to Grand Ultra is een ultramarathon van 273 km door de Grand Canyon en de woestijn van Utah. De race begint bij de Noordelijke Rim van de Grand Canyon en eindigt bij de Grand Staircase-Escalante National Monument.

Ultramarathons zijn de ultieme uitdaging voor elke hardloper en zijn vaak zeer uitdagend en veeleisend. Of het nu gaat om het overwinnen van extreme hitte, hoge bergpassen of de meest uitdagende terreinen ter wereld, deze ultramarathons testen de mentale en fysieke krachten van het menselijke kunnen. Deelnemen aan een van deze 7 zwaarste ultramarathons ter wereld is een prestatie op zich en zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn voor degenen die de uitdaging durven aan te gaan. Ik hou het voorlopig nog bij de 100 kilometer!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *