Reviews

Boekrecensie: In de ban van de Barkley is een must read voor iedere trail liefhebber!

Boekrecensie en review van het boek In de ban van de Barkley

De ‘Barkley Marathon’ is een begrip in de wereld van ultralopers. De reden dat ik mij heb ingeschreven voor mijn eerste trailrun, kwam mede dat ik geïnspireerd was door deze mythische ultraloop. Niet alleen de Netflix docu heeft mij geïnspireerd, maar ook de YouTube film van TheGingerRunner ‘Where dreams comes to die’. Ik had na het zien niet zozeer zelf de behoefte om deze ultraloop te rennen, maar juist het extreme opzoeken en daarmee het meeste uit jezelf te halen heeft mij geïnspireerd. In het boek ‘In de ban van de Barkley' lees je de achtergrond en ervaring van het enige Nederlandse deelnemer Michiel Panhuysen.

Cover van de In de ban van de Barkley van Michiel Panhuysen
RATING
5/5
PRIJS*
€ 20,99

Boek 'In de ban van de Barkley'

Wat is de Barkley Marathon?

Deze wedstrijd is niet zomaar een ultraloop. De Barkley Marathon vind plaats in de mistige bossen van het Frozen Head State Park in Tennessee. Het is een mythische loop, waarbij elk jaar de lopers een poging doen om de finish te halen. Deze ultraloop is zo extreem dat er ook voldoende edities zijn, waarbij geen enkele loper de finish haalt.

Binnen 60 uur moeten de deelnemers 5 rondes lopen. Deze rondes hebben ongeveer de lengte van een marathon. Niet alleen de afstand is moordend, ook de hoogtemeters. Binnen 60 uur moet 2 keer de Mount Everest in hoogte worden bedwongen.

Michiel Panhuysen is de enige Nederlander die ooit deelnam

Ben je benieuwd hoe de Barkley Marathon is uit de ogen van een deelnemer? Lees dan het boek ‘In de ban van de Barkley’. Bergbeklimmer, ultraloper, en schrijver Michiel Panhuysen heeft meerdere malen deelgenomen aan de Barkley Marathon, maar is nooit verder gekomen dan de tweede ronde. In zijn boek lees je zijn fascinatie over deze mystische ultrarun door de bossen van de Frozen Head State Park.

Je krijgt ook een inkijkje waarom hij heeft meegedaan, welke lessen die hij uit deze loop heeft gehaald en wat hij leerde over zichzelf en over het leven.

In de ban van de Barkley is een leuk cadeau om te krijgen of te geven

Ben jij een liefhebber van trail- en ultrarunnen? Dan is het boek ‘In de ban van de Barkley’ zeker een aanrader. Ben je op zoek naar een leuk cadeau en diegene is fan van trailrunning? Het boek ‘In de ban van de Barkley’ valt zeker in de smaak bij diegene. Maar uiteraard raad ik aan om dit boek zelf ook een keer te lezen!

Heb jij al ‘In de ban van de Barkley' gelezen? Wat vond jij van het boek?

Cover van de In de ban van de Barkley van Michiel Panhuysen
RATING
5/5
PRIJS*
€ 20,99

Boek 'In de ban van de Barkley'

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *