Fitness

Een strakke buik met behulp van een trainingswiel

Wat is een trainingswiel en hoe gebruik je een buikspierwiel?

Ben je helemaal klaar met de traditionele buikspieroefeningen, zoals crunches en sit-ups? Maar wil je toch een strakke buik hebben met de zomer? Dan is het trainingswiel zeker wat voor jou! Met behulp van dit fitnessapparaat kan je makkelijk en snel je buikspieren trainen. De buikspieren is niet het enige spiergroep die je traint met het buikspierwiel. Je pakt ook gelijk je schouder- en borstspieren mee!

Wat is een trainingswiel?

Een trainingswiel, ook wel buikspierwiel of ab roller genoemd, is niet meer dan een wiel met een stang. Er zijn verschillende varianten verkrijgbaar met één of twee wielen tegen elkaar. Het verschil tussen deze varianten is de stabiliteit tijdens de oefening. De buikspierwiel met één wiel is minder stabiel, waardoor je lichaam meer moet werken om de balans te behouden. Ben je echter net begonnen met dit fitnessartikel, dan is de variant met twee wielen waarschijnlijk beter. Dan kan je eerst richten op de oefening. Later kan je overstappen naar de trainingswiel met één wiel.

Waar wordt een trainingswiel voor gebruikt?

Het buikspierwiel wordt vooral gebruikt om je buikspieren te trainen. Dit is echter niet de enige spiergroep die je traint met het trainingswiel. Je traint namelijk je gehele core. Naast je buikspieren zijn ook de schouders- en borstspieren onderdeel van de core. Tijdens de oefening komt er spanning op deze spiergroepen te staan. Je vraagt je misschien af waarom een trainingswiel nodig hebt. Ik kan toch ook mijn core trainen met crunches of sit-ups? Trainen met een ab roller heeft de volgende voordelen:

  • Betere belasting van het wervelkolom
  • Je activeert alle spiergroepen in je core
  • Oefeningen met het trainingswiel kost weinig tijd
  • Trainingswiel kan overal mee naar toe worden genomen en kan prima ingezet worden voor thuisgebruik

Het trainen met het buikspierwiel is makkelijk, maar zwaar!

Het gebruiken van een buikspierwiel is helemaal niet zo ingewikkeld. Doorloop de volgende stappen om de oefening goed uit te voeren:

  1. Ga op je knieën zitten en pak met beide handen de handvaten van het trainingswiel
  2. Plaats het wiel recht voor je
  3. Rol zo ver mogelijk met het wiel naar voren (in het begin zal het nog niet zo ver zijn, maar naarmate je blijft trainen zal je verder kunnen rollen)
  4. Zorg dat je in een rechte lijn naar voren rolt
  5. Rol weer terug naar de beginpositie

Waar moet je op letten bij het kopen van een trainingswiel?

Heb je de knoop doorgehakt en wil je ook gaan trainen met een buikspierwiel? De ab rollers zijn niet duur. Voor al 15 euro heb jij al een wiel om aan de slag mee te gaan. Voordat je een trainingswiel koopt is het wel verstandig om op de volgende zaken te letten.

Wordt dit de eerste keer trainen met de buikspierwiel? Kies dan een versie met twee wielen. De variant met één wiel is voor gevorderden. Je zou ook kunnen kiezen voor een verstelbaar trainingswiel. Je kan dan zelf kiezen hoeveel extra stabiliteit je wilt hebben tijdens de oefening. Naast de wielen is het ook verstandig om te kijken naar de handgrepen. Je wilt goed grip hebben op het trainingswiel tijdens de oefening en niet dat je handen er vanaf glijden. Bij Bol.com hebben ze een groot assortiment aan verschillende trainingswielen.

Train jij thuis ook met een buikspierwiel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *