Krachttraining

Ga hardlopen i.p.v. naar de sportschool voor een strakke buik!

Wat doet hardlopen met je buik? En krijg je van hardlopen een strakke buik?

De sportschool loopt weer vol rond deze dagen. Iedereen is weer begonnen met de goede voornemens. Degene die het meest wordt genoemd is meer bewegen en dat zie je ook terug in de sportschool. Althans de eerste paar weken van januari en daarna wordt het weer rustiger. Wil jij ook trainen voor sixpack, maar je ziet het niet zitten om dat te doen in de drukte van een sportschool? Ga dan hardlopen! Met hardlopen werk je ook direct aan een strakke buik.

Wat doet hardlopen met je buik?

Als je denkt dat je alleen met benen hardloopt? Dan heb je het mis. Je core is ook een belangrijk onderdeel van je lichaam om te kunnen hardlopen. Je core zijn de spieren in de buik en rug. Deze spieren houden je lichaam in de juiste positie. Met hardlopen wordt er flink wat druk op je lichaam uitgeoefend. Bij elke stap die je zet krijgt je lichaam een klap te verduren. Niet alleen je benen werken als schokdempers, maar er wordt ook veel gevraagd van je buikspieren. Hoe intensiever de training, des te meer je de buikspieren traint. Eigenlijk is een intervaltraining een prima krachttraining voor je core.

Vet verbranden om je sixpack zichtbaar te maken

Wil je een strakke buik of een sixpack, dan heb je niet genoeg aan alleen krachttraining of hardlopen. Ook het vet rondom de buik moet verminderen. Overtollig vet raak je kwijt door gezond te eten, maar ook met beweging. Laat hardlopen nou een ideale sport zijn om extra vet te verbranden. Je traint dus niet alleen je buikspieren met hardlopen, maar ze worden er ook beter zichtbaar door!

In deze video laat ik verschillende buikspieroefeningen zien!

Het blijft een combinatie van hardlopen, gezonde voeding en krachttraining

Wil je snel vooruitgang zien? Dan werkt de combinatie tussen hardlopen, gezonde voeding en krachttraining het beste. Welke balans het beste voor jou werkt is een kwestie van uitproberen. Gezonde voeding zorgt voor lager vetpercentage. Met hardlopen verbrandt je extra vet en train je direct je hele lichaam en met krachttraining kan je specifieke delen van je lichaam trainen om sterker te maken. Alle deze 3 factoren helpen elkaar te versterken en daarmee zal je het snelst resultaat zien!

Hardloop jij voor een strakke buik?

4 gedachten over “Ga hardlopen i.p.v. naar de sportschool voor een strakke buik!

  1. Vraagje, je geeft aan dat je zeker 2x in de week deze krachtoefeningen moet doen, net zoals de krachtoefeningen voor de benen. Kun je de oefeningen voor benen en voor de buik dan achter elkaar doen, of moet je in totaal 4 momenten in de week plannen? Wat adviseer jij hierin?

    1. Hi Judith, je kan zeker de krachttraining combineren. Persoonlijk doe ik het zelf ook. Het gaat er om dat de spieren in je benen en core sterker worden om blessurevrij te blijven. Het is meer belangrijk om de tijd te nemen voor alle oefeningen!

  2. Hi ik had ook een vraagje. Wat kan je het beste doen als je te licht ben en je wilt aankomen. Van veel mensen die ik spreek hoor ik namelijk dat je niet te licht moet zijn. Dus wat zijn manieren om zwaarder te worden?

    1. Hi, dat hangt inderdaad af wat je graag wilt bereiken. Met krachttraining wordt je zeker zwaarder. Door krachttraining vergroten je spieren en spiermassa weegt nu iets meer dan bijvoorbeeld vet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *