Na

Smoothie na het hardlopen

Heerlijke aardbeien smoothie na het hardlopen

Gezonde voeding is belangrijk om het herstel na een training te bevorderen. Het is daarom goed om te weten wat je lichaam nodig heeft nadat je flink hebt lopen uitsloven. Met deze smoothie krijg je alle voedingstoffen binnen die je lichaam nodig heeft na het hardlopen. Daarnaast is een herstelsmoothie een lekkerder optie dan een eiwitreep of -shake. Met de smoothie kan je eindeloos variëren in smaak en met ingrediënten.

Welke voedingsstoffen heeft je lichaam nodig na het hardlopen?

Zonder de juiste voedingsstoffen kan je lichaam niet efficiënt herstellen. Heb je jezelf helemaal in het zweet gewerkt, maar herstel je niet goed van je training. Dat zou zonde zijn van je hardlooptraining, door niet volledig te herstellen haal je niet alles uit je hardlooprondje.

Je lichaam heeft verschillende voedingsstoffen nodig om te herstellen, waarvan eiwitten en koolhydraten wel de twee belangrijkste zijn. Eiwitten zijn nodig om je spieren te herstellen na een hardlooptraining. Daarnaast is je energietank leeg na het hardlopen en om deze weer aan te vullen heb je koolhydraten nodig. Verder is het ook verstandig om voldoende vitamines te eten. Na het hardlopen krijgt je immuunsysteem een flinke klap te verduren. Gelukkig kunnen we al deze voedingsstoffen in een heerlijke herstelsmoothie stoppen.

Recept van de smoothie na het hardlopen

Het maken van een smoothie is echt super makkelijk. Gooi de benodigde ingrediënten in de blender, druk op de knop en klaar! Welke ingrediënten heb je nodig voor deze herstelsmoothie?

  • 350 ml magere kwark
  • 2 el eiwitpoeder (vanille of aardbei)  
  • 1 banaan
  • 125 gram (bevroren) aardbeien
  • 2 el gebroken lijnzaad 

Door het toevoegen van de magere kwark en eiwitpoeder krijgt je lichaam voldoende eiwitten binnen voor een efficiënt herstel. De banaan en aardbeien geven niet alleen smaak aan deze herstelsmoothie, maar zorgen er ook voor dat jij weer koolhydraten binnenkrijgt om de energietank aan te vullen. Ook krijg je direct belangrijke vitamine binnen om je immuunsysteem een boost te geven.

Gooi de bovenstaande ingrediënten in de blender. Blend totdat er een gladde smoothie ontstaat en klaar is Kees!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *