Hardlopen

Welke hardloopkleding trek je aan bij welke temperatuur?

Welke hardloopkleding trek je aan bij welke temperatuur?

De winter staat voor de deur en het wordt steeds kouder. De koudste dagen moeten waarschijnlijk nog komen. In deze zomer weet elke hardloper wel welke kleding je aan moet trekken. Maar naarmate het kouder wordt en vooral in de overgang van warm naar koud weer wordt het toch lastiger om de juiste kleding uit te zoeken. In dit artikel vind je exact welke hardloopkleding bij welke temperatuur je het beste kan aantrekken.

Gevoelstemperatuur is anders dan de werkelijke temperatuur

Welke hardloopkleding je moet aantrekken aan de hand van de temperatuur is gebaseerd op de werkelijke temperatuur. Deze temperatuur kan totaal anders aanvullen. Staat er een sterke oostelijke wind in de winter, dan zal de gevoelstemperatuur echt een paar graden lager zijn. Bekijk daarom bij extreem weer altijd de weersvoorspellingen. Je kan je dan beter kleden voor je hardlooprondje of toch besluiten om even je hardlooptraining overslaan totdat het beter weer wordt.

Zorg dat je goed gekleed bent als je gaat hardlopen in de kou

Hardlopen in de kou is niet gevaarlijk, zelfs niet als het vriest. Mits je goed met de omstandigheden om gaat. Let goed op de weersomstandigheden, voordat je gaat hardlopen en daarnaast is het belangrijk dat je goed kleed op de temperatuur waarin je hardloopt. Je komt dan niet voor verrassingen te staan en kan je genieten van een heerlijk hardlooprondje in de kou.

De hardloopkleding temperatuur gids

Hieronder vindt je de lijst met wat je het beste kan aantrekken bij welke temperatuur.

  • +16 graden: Tanktop en korte broek
  • 10-15 graden: Shirt met korte mouwen en korte broek
  • 5-10 graden: Shirt met lange mouwen, korte broek of hardlooplegging, eventueel handschoenen en een hoofdband
  • 0-5 graden: Shirt met lange mouwen, korte broek of hardlooplegging, handschoenen en een hoofdband
  • -0 graden: Twee laags; shirt met korte mouwen en een shirt met lange mouwen of een jas, hardlooplegging, handschoenen en een muts.

Wat vind jij de fijnste temperatuur om in te gaan hardlopen?

6 gedachten over “Welke hardloopkleding trek je aan bij welke temperatuur?

  1. Bij lage temperaturen heb ik toch nog een Buff nodig die over mijn neus en mond hangt. Mijn astma is zonder Buff problematisch bij deze temperaturen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *