Persoonlijk

Een nieuw jaar staat voor nieuwe kansen, toch?

Nieuwe doelen voor 2021

Afgelopen jaren keek ik eind december terug of ik mijn doelen had gehaald en zetten ik nieuwe doelen op papier. Elk jaar begon ik weer met frisse moed aan nieuwe avonturen. Met mijn doelen in het vooruitzicht had ik de motivatie om alles op alles te zetten om deze voor het einde van het jaar te gaan halen. Dit jaar heeft wel laten zien dat je het niet altijd voor het zeggen hebt. Door Corona heb ik niet mijn doelen gehaald, maar heb ik toch geprobeerd het beste uit 2020 te halen.

Je hebt het niet altijd voor het zeggen

Ik moet eerlijk bekennen dat ik afgelopen jaar grotendeels doelloos heb rond gelopen. Normaal gesproken heb ik altijd een mooi hardloopavontuur in het vooruitzicht waar ik weken of maanden naar toe werk. Dit jaar heb ik mij ingeschreven voor verschillende hardloopevenementen, maar werden allemaal op het laatste moment afgelast. Daarom heb ik besloten om te wachten met een volgende inschrijving, totdat de corona-ellende achter de rug is.

Zonder te weten wanneer het allemaal voorbij is, is het lastig een volgend doel te bedenken. Wordt het een marathon, een snelle 10 kilometer of toch een mooi trailrunavontuur? Je hebt het helaas niet altijd voor het zeggen. Daarom heb ik geen persoonlijke doelen voor het jaar 2021.

Geen nieuwe doelen voor 2021?!

Betekend het dan dat ik helemaal niks gaan doen in 2021? Dat ik vanaf 1 januari op de bank ga hangen en pas 31 december er weer vanaf kom? Zeker niet! Ik wil van 2021 een top jaar maken, maar ik wil niet teveel vast leggen wat ik dit jaar allemaal ga doen. Op hardloopgebied wil ik weer aan mijn duurvermogen werken en zeker nog een aantal virtuele hardloopwedstrijden lopen. Daarnaast wil ik mijzelf ook blijven uitdagen door verschillende maandelijkse challenges te lopen. Waarbij ik mijn grenzen verleg of nieuwe avonturen aan ga.

Mijn eerste challenge – Een maand lang elke dag 5 kilometer hardlopen

Daarnaast zal er ook voldoende langs komen op de website, maar ook daar heb ik geen doelen voor gemaakt. Ik wil mij richten op de zaken waarbij ik blij van wordt en op deze manier laten inspireren het hele jaar door. In plaats van doelen die ik nu interessant vind, maar misschien over een aantal maanden mij alleen maar in de weg staan. Er komen zeker veel nieuwe en leuke concepten voorbij! Dat kan ik je wel beloven!

Heb jij wel doelen voor het nieuwe jaar? Waar ga jij in 2021 aan werken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *