Marathon

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam

Het parcours van de Rotterdam marathon

Deelnemen aan de NN Marathon Rotterdam is elk jaar weer een feest. Uiteraard komt dat grotendeels door het enthousiaste publiek, maar ook de route is schitterend. Misschien kan ik het parcours niet helemaal objectief beoordelen, omdat ik uit deze mooie stad kom. Toch vind ik het parcours van de NN Marathon Rotterdam één van de #mooiste!

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam

Ik loop graag de NN Marathon Rotterdam, omdat het parcours nooit gaat vervelen. Je loopt door verschillende omgevingen, waarbij je aangemoedigd wordt door het vele publiek. Zo loop je langs de grote gebouwen in het centrum, moet je de klim op de Erasmusbrug twee keer bedwingen en loop je door de mooie omgeving van het Kralingse Bos.

De route van de NN Marathon Rotterdam begint bij de Schiedamsedijk. De deelnemers lopen vanaf de start richting Rotterdam Zuid, waarbij er op en neer wordt gelopen op de Slinge, om zo weer de Maas over te steken. Eenmaal in het centrum van Rotterdam krijg je al een voorproefje van de finish, maar eerst moet nog het moeilijkste deel van de route worden bedwongen. Dat is het gevreesde Kralingse Bos rond 34 kilometer. Ben je het bos zonder kleerscheuren uitgekomen? Het is dan nog een paar kilometer richting de finish op de Coolsingel!

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam 2022

Sinds 2018 heeft de marathon een nieuw startpunt

Het parcours van de NN Marathon Rotterdam is niet altijd hetzelfde gebleven. Mede door de werkzaamheden aan de Coolsingel, moest de start een andere plek krijgen. Sinds 2018 wordt er gestart op de Schiedamsedijk. De deelnemers beginnen gelijk met de klim van de Erasmusbrug richting Rotterdam Zuid. Waar vroeger gestart werd op de Coolsingel, wordt daar vanaf nu gefinisht.

Mijn videoverslag van de Marathon van Rotterdam

Heb jij al deelgenomen aan de NN Marathon Rotterdam? Zo ja, wat vond jij van het parcours? Heb je nog niet deelgenomen en wil je graag starten? Volg het hardloopschema marathon voor beginners!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *