Marathon

De Utrecht Marathon mag niet missen op je hardlooplijstje!

De halve marathon van Utrecht

Er zijn veel meer marathons in Nederland, dan alleen de editie in Rotterdam en Amsterdam. Één van die andere mooie marathons in ons land is de Utrecht Marathon. Wil je eens een andere marathon in het voorjaar uitproberen of ben je direct op zoek naar een nieuwe uitdaging na de finish van de marathon van Rotterdam? In dat geval is de Utrecht Marathon zeker een mooi optie!

Hoe loopt de route van de Utrecht Marathon?

De route bestaat uit 1 ronde. Wat ik persoonlijk heel fijn vind. Sommige marathons bestaan namelijk uit meerdere rondes. Hierdoor loop je meerdere keren in dezelfde omgeving en is het mentaal een grotere uitdaging. Het Utrecht Science Park is de aangewezen locatie voor de start en finish. Na de start loopt de route van de Utrecht Marathon langs, nieuwe stadsdelen, de Utrechtse parken en door het oude centrum om uiteindelijk te finishen bij het Utrecht Science Park.

De tijdslimiet van de Utrecht Marathon

Ben je niet zeker of je de finish op tijd gaat halen? De tijdslimiet van de Utrecht Marathon staat op 5 uur. Een vrij strakke tijdslimiet vergeleken met andere marathons in Nederland.

Ben je niet zeker van je zaak? Volg het hardloopschema marathon voor beginners. Dit hardloopschema is gericht op het uitlopen van de 42,2 kilometer, maar de 5 uur moet zeker haalbaar zijn na het uitlopen van dit trainingsschema.

Andere afstanden

Is een marathonafstand te hoog gegrepen, maar je wilt toch proeven aan dit mooie hardloopevenement in Utrecht? Er zijn verschillende afstanden waar je aan kan deelnemen. Misschien heb je dan niet de hele route gelopen, maar wel al een flink deel! Je hebt de halve en kwart Utrecht Marathon. Waarbij de tijdslimiet van de halve marathon staat op 2 uur 30 minuten en voor de kwart marathon 1 uur 20 minuten.

De 42,2 kilometer in de Domstad staat zeker op mijn lijstje! Heb jij deze marathon weleens gelopen? Zo ja, wat waren jouw ervaringen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *