Wandelen

Hoe kom je aan gratis GPX routes?

Waar kan je gratis GPX routes downloaden

Een GPX route is ideaal om vooraf een bepaalde wandeling, hardlooprondje, trailrun of fietstocht te bepalen. Waar haal je de routes vandaan? Is er een plek waar je gratis GPX routes kan downloaden? Er zijn genoeg manieren hoe je aan deze routes komt, zonder daar geld voor uit te geven.

Gratis GPX routes zoeken bij route.nl

Het makkelijkst om een aan een gratis GPX route te komen is door het zoeken op locatie en de gewenste wandeling of fietsroute downloaden. Route.nl heeft een database met een kleine 35.000 routes. Door het filteren op activiteit en locatie vind je snel de gewenste route. Heb je de activiteit gevonden die je graag wilt wandelen of fietsen? Dan is het kwestie van de GPX downloaden en op je GPS apparaat zetten. Route.nl vraagt je wel om in te loggen voor je het bestand gaat downloaden.

Fietsknoop.nl is een andere aanbieder met gratis GPX routes

Een andere website die gratis GPX routes aanbiedt is Fietsknoop.nl. Je vindt hier fiets- en wandelroutes. Het zoeken naar de juiste route is lastiger dan bij route.nl, maar het biedt wel alternatieve tochten aan. Daarnaast lopen de routes vaak via fietsknooppunten. Waardoor het onderweg makkelijker navigeren is. De fietsknooppunten zijn goed aangegeven op de openbare weg.

Zelf een GPX route maken

Kan je niet een gratis GPX route vinden die aan jouw wensen voldoet? Dan kan je altijd zelf nog aan de slag gaan. Door zelf een GPX route te maken kost het geen geld. Via afstandmeten.nl of Google Maps kan je zelf een route aan elkaar klikken. Zodra je de route hebt afgerond kan je deze downloaden als GPX bestand en op je GPX viewer zetten. Zo heb je toch een gratis GPX route tot je beschikking! Wil je zelf aan de slag gaan? Lees het uitgebreide artikel hoe je zelf GPX routes kan maken.

Gebruik jij weleens deze vorm van routes bepalen? Zo ja, waar haal jij je bestanden vandaan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *