Persoonlijk

Slachtofferhulp: Blijf niet onzichtbaar voor hulp

Campagne van Slachtofferhulp: Blijf niet onzichtbaar voor hulp

Slachtofferhulp heeft mij benaderd om mee te helpen met de campagne ‘Blijf niet onzichtbaar voor hulp’. Normaal schrijf ik veel over hardlopen, maar ik vind het ook belangrijk om mijn verhaal over dit onderwerp te blijven delen. Eerder heb ik al geschreven hoe mijn vrouw en ik getuige zijn geweest van de terroristische aanslag in Nice en welke impact dat op ons leven heeft gehad. Na alle ellende die de aanslag op ons leven had, kan ik het nu voor een goed doel inzetten.

De campagne ‘Blijf niet onzichtbaar voor hulp'

Op de Europese dag van de slachtoffer (22 februari) is de campagne ‘Blijf niet onzichtbaar voor hulp' gestart bij Slachtofferhulp. Om aandacht te creëren voor mensen die iets ingrijpends hebben zien gebeuren, maar onder de radar blijven. Omstanders van een zware verkeersongeluk of getuige van een heftige vechtpartij. Meestal is er gelijk hulp voor de directe slachtoffers, maar niet voor de omstanders. Terwijl die zeker mentaal impact kunnen ervaren van een heftige gebeurtenis. Ik heb zelf jaren met angsten en stress gelopen na de terroristische aanslag in Nice.

Slachtofferhulp is daarom de campagne ‘Blijf niet onzichtbaar voor hulp' gestart. Om te laten weten dat er ook hulp is als jij getuige bent geweest van een heftige gebeurtenis. Misschien voel je geen slachtoffer, maar heb je wel hulp nodig om verder te gaan met je leven. Na de aanslag hebben mijn vrouw en ik ook de hulp gevonden bij Slachtofferhulp.

Mijn verhaal als onderdeel van de campagne

De aanslag in Nice heeft een enorme impact gehad op ons leven. Wij waren dan geen fysiek slachtoffer, maar mentaal waren we gebroken. Na thuiskomst werden aan ons lot overgelaten, terwijl we wel in een diep zwart gat terecht waren gekomen. Gelukkig hebben we vrij snel hulp gevonden bij Slachtofferhulp. Zij hebben ons geholpen met de eerste stappen te zetten in het verwerkingsproces. Mijn ervaringen van toen, heb ik nu mogen inzetten voor dit goede doel. Door middel van mijn verhaal te delen in een artikel op de website van Slachtofferhulp en als spreker bij de talkshow.

De talkshow ‘Blijf niet onzichtbaar voor hulp' van Slachtofferhulp. Ik deel mijn verhaal vanaf minuut 13.

Waarom ik het belangrijk vind om mijn verhaal te delen

Gelukkig zijn terroristische aanslagen niet meer actueel. Hopelijk blijft dat ook zo! Toch kan je blijven zitten met problemen na het meemaken van een heftige gebeurtenis. Misschien voel je niet direct slachtoffer, maar de gebeurtenis kan je dagelijks leven blijven beïnvloeden. Weet dan dat er ook voor jouw hulp is! Als je niet weet waar je hulp moet zoeken, dan is Slachtofferhulp zeker een goed begin!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *