Persoonlijk

#demooiste dagboek – Nog 4 dagen: het laatste rondje hardlopen

#demooiste dagboek - nog 4 dagen

Vandaag loop ik het laatste rondje hard voordat ik aan de start van de #demooiste marathon sta. Ik ga nog 1 keer 5 kilometer rennen om te kijken hoe de benen aanvoelen. Ook is het de laatste keer deze week dat ik op de fiets naar werk stap. Als ik blijf fietsen, is het zonde van alle koolhydraten die ik aan het stapelen ben.

Laat het stapelen van koolhydraten maar beginnen

Want daar ben ik vandaag ook aan begonnen: mijn koolhydraatrijke dieet. Hopelijk kom ik dit jaar de man met de hamer een stuk later tegen dan vorig jaar. Toen was ik al de Sjaak bij het 21 kilometer punt. Het koolhydraten stapelen is niet mijn favoriete onderdeel van het marathon lopen. Het klink zo leuk om je helemaal vol te bunkeren met suikers, maar in praktijk valt het vies tegen.

Het glazuur is al na een paar uur van je tanden afgeslagen. Ook merk ik aan mijn maag dat het niet gemaakt is voor dit dieet. Maar door kleine beetjes over de gehele dag te verspreiden, moet het toch lukken om zoveel mogelijk koolhydraten te stapelen.

Wat staat er vandaag op het menu?

Om aan mijn maximale hoeveelheid koolhydraten te komen, moet ik 720 gram koolhydraten per dag eten en dat zijn er veel!

Om al het eten te kunnen spreiden, verdeel ik meerdere tussendoortjes over de hele dag. Gisteren heb ik al overheerlijke tussendoortjes gebakken in vorm van pannenkoeken. Daarnaast drink ik isotone sportdrank in plaats van water. Zo krijg ik ook nog extra koolhydraten binnen.

Verder zal mijn ontbijt en lunch gewoon bestaan uit brood, met appelstroop, jam of vruchtenhagel. Als avondeten wordt het waarschijnlijk een pasta, aangezien daar een hoop koolhydraten in te vinden zijn.

Deze dag krijgt alvast een dikke kruis op de kalender in aanloop naar de Rotterdam Marathon. Nog maar een paar dagen te gaan!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *