Persoonlijk

5000 kilometer op de fiets teller!

Fietsen - Cube Travel 2019 SL

Het afgelopen jaar ben ik tegen een aantal blessures aangelopen. Hierdoor ben ik vaak een paar weken uit de roulatie geweest en heb ik telkens het idee gehad dat ik weer van vooraf aan kon beginnen met hardlopen. Nadat ik net hersteld was van een marsfractuur, liep ik een paar weken later shin splints op. Het op de bank zitten was na een tijdje echter wel zat, dus ik besloot te gaan fietsen

Het helpt blessures te voorkomen

Naast dat fietsen helpt met je conditie op peil te houden als je geblesseerd bent, is het ook verstandig om het regelmatig te doen om blessures te voorkomen. Tijdens het hardlopen worden dezelfde delen van je lichaam belast en hierdoor kan overbelasting van je benen, knieën of voeten optreden. Uiteraard belast je ook met fietsen je benen, maar op een andere manier. Hierdoor worden je benen sterker, zonder dat je kans hebt op overbelasting.

Verder train je met fietsen je hart- en longfunctie. Deze gebruik je ook met hardlopen, dus dan boek je dubbel winst.

Ik had een hekel aan fietsen

Fietsen was nooit mijn grootste hobby. Dat werd in Valencia maar weer eens bewezen. Toen mijn vrouw Gabriella mij eindelijk weer eens zover had om een fiets te huren, gleed ik ongenadig hard uit op een gladde weg. Ik besloot dat ik nooit meer op een fiets ging zitten.

Ik verraste dan ook volk en vaderland (en mezelf) toen ik bedacht dat ik voortaan naar werk wilde fietsen. Dat is zo'n 40 km per dag. Het is inderdaad een flink eind, maar ik deed er even lang over als met de trein. Dat zat ik liever op de fiets, aangezien ik dan ook nog aan mijn conditie werkte.

Na een half jaar heb ik er een kleine 5000 km op zitten en bevalt het me nog steeds. Ik merk ook zeker dat ik vorderingen maak zodra ik een tempoloop ren. Mijn hartslag blijft lager en het verval in mijn pace is een stuk minder.

En het allermooiste is dat ik sindsdien geen blessure meer heb gehad!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *