Wedstrijdverslag

Brewery Run 2019 – Hardlopen was nog nooit zo leuk

Brewery run 2019 in Rotterdam

Naast hardlopen heb ik nog een andere passie en dat is bier drinken. Hoe vet is het dan om deze twee te combineren!? Heel vet, dat ontdekte ik tijdens de Brewery Run 2019. Gisteren liep ik samen met vriend en beginnend hardlooptalent Ronald de Brewery Run in Rotterdam en dat was me toch een feestje.

Hoe kan je je voorbereiden op een Brewery Run?

Als ik een hardloopwedstrijd loop, heb ik altijd wel een voorbereiding. Deze kan soms een dag, maar ook maanden van tevoren beginnen. Hoe bereid je je in hemelsnaam voor op een Brewery Run? 12 kilometer hardlopen heb ik wel onder de knie, maar in het andere aspect tijdens deze loop, bier drinken, ben ik de laatste tijd wat minder getraind.

Mijn voorbereiding stond daarom meer in teken van bier drinken. Een week van tevoren heb ik flink geoefend om na een aantal bier nog steeds recht te kunnen lopen en dat ging me uiteindelijk na een paar avondjes oefenen, flink wat blauwe plekken en een gebroken vaas, prima af.

Brewery Run 2019 in Rotterdam

Tijdens de Brewery Run in Rotterdam kon je opgeven hoe snel je ongeveer zou lopen. Dit varieerde van 7 minuten per kilometer tot aan 5 minuten. Hierdoor was de run voor alle soorten lopers geschikt en dat nam ook de spanning van ‘snelheid moeten maken' weg. Wij liepen het moordend tempo van 7 minuten per kilometer en mochten als eerste groep starten bij Rotterdam Centraal.

Het parcours was niet afgezet en de bedoeling was dan ook om als groep, twee naast elkaar, achter de organisatie aan te lopen. Dit was in het begin even wennen, maar al snel hadden we de slag te pakken.

De Pelgrim in het oude Delfshaven

Naast de stops die we maakten bij verschillende brouwerijen, was de uitgestippelde route ook prachtig. Het eerste deel liepen we vanaf het centrum naar het oude Delfshaven. In dit stukje Rotterdam was ik nog nooit eerder geweest en het is echt schitterend! Na 3 kilometer kwam de eerste drankpost in zicht en we stopten bij De Pelgrim.

Deze brouwerij zit in een oud pand aan de haven. We werden naar de binnenplaats geleid waar we werden opgewacht door een paar overheerlijke biertjes. Er was keuze uit twee exemplaren: een APA of een Saison. De Saison smaakte echt prima en was een prima dorstlesser. Helaas was het maar 1 biertje per stop, dus daar moest ik het mee doen. Misschien ook maar goed dat we maar een biertje kregen, want door het zonnetje op de binnenplaats in combinatie met het gerstenat, werd het halen van de tweede brouwerij anders wel een enorme uitdaging.

Het langste stuk hardlopen was naar de tweede brouwerij

Na 3 kilometer en een pauze van 20 minuten had ik nog weinig te klagen, maar het tweede gedeelte was een stuk langer. Van de Pelgrim naar Vet & Lazy bleek een kleine 7 kilometer. Deze kilometers waren zeker geen straf. Het parcours leidden ons langs de mooiste plekken van Rotterdam. Via het Euromastpark langs de Maas, richting de Erasmusbrug. Vanaf daar was het nog een klein stukje naar Vet & Lazy, wat achter Tropicana te vinden is

We moesten eerst een paar trappen op en af en arriveerden toen bij Vet & Lazy. Hier kregen we een tripel te drinken. Persoonlijk ben ik meer van het lichtere bier, maar deze tripel smaakte prima. Naast het bierproeven kregen we ook een rondleiding door de brouwerij en omdat hij gelegen is in het oude gedeelte van Tropicana, was dat superleuk om te zien.

Op naar de finish van de Brewery Run 2019

Het laatste stukje was niet zo lang meer. Mijn teller stond bij Vet & Lazy al op 10 kilometer. Waarschijnlijk had ik wat extra kilometers er op zitten door 10 keer naar het toilet te lopen, want dat is dan wel weer een nadeel van al die biertjes. Van Vet & Lazy naar de Gele Kanarie, waar ook de finish was, was een kleine 2 kilometer.

Via de Oude Haven en de Kubuswoningen liepen we naar de Goudse Singel. Dit was de eerste run, waar ik niet echt een finishmoment had. Ik had eerder trek in nog een ijskoud pilsje. We werden bij de Gele Kanarie getrakteerd op een soort wit biertje, en deze variant was absoluut de lekkerste van de hele dag.

De Brewery Run 2019 was een hele bijzondere ervaring. Je kan het niet echt hardloopwedstrijd noemen en als ik in een snellere groep had gezeten, dan had ik er wellicht meer uitdaging in gezien. Dat maakt het echter niet minder de moeite waard! Ik heb niet alleen lekkere biertjes gedronken, maar ook stukjes van Rotterdam gezien waar ik nog nooit eerder ben geweest. Daarnaast hing er ook een gezellige sfeer in de groep wat het lopen ook makkelijk maakte. Op de eindstreep had ik niet het idee dat ik 12 kilometer in de benen had.

Als je keer wat anders wil tijdens het hardlopen dan is de Brewery Run zeker een aanrader!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *