Persoonlijk

Hardloopclinic van Natalie Sinke – ASICS FrontRunner

warming-up van de training

Omdat ik de campagne ‘LOOP JIJ ROND MET EEN VERHAAL?’ van Intersport in samenwerking met ASICS heb gewonnen, kreeg ik naast een geweldige ASICS outfit ook een hardloopclinic. Deze hardloopclinic werd gegeven door Natalie Sinke, teamcoördinator bij het ASICS FrontRunner team. De training vond plaats in Nijmegen, waar ik 18 mei ook de Marikenloop ga lopen.

Onwijs veel zin in de hardloopclinic

Ik loop al langer hard, maar met trailrunnen kom ik nog maar net kijken. Wat fijn dat ik dan in aanloop naar de Marikenloop nog de puntjes op de i kan zetten door een training van een prof! Voorafgaand aan de clinic werd het interview van de campagne ‘LOOP JIJ ROND MET EEN VERHAAL?’ opgenomen. Nadat het interview op de band stond, konden we beginnen aan de hardloopclinic.

De kramp schiet er gelijk in

Voor we startten met het echte werk, begonnen we met een warming-up. Bij deze warming-up kwam veel meer kijken dan dat ik gewend ben. Normaal loop ik altijd een stuk warm en rek ik de spieren wat op. Natalie leert mij echter dat alleen het rekken van de spieren niet voldoende is. Juist door veel dynamische rek- en strekoefeningen warmen de spieren goed op.

Niet alleen de kuiten en bovenbeenspieren werden opgewarmd, maar voor mij idee heb ik tijdens deze warming-up alle spieren in mijn lichaam wel de nodige prikkels gegeven. Ik merkte al snel dat ik niet gewend was aan zo warming-up. Mijn lies protesteerde direct en besloot in de kramp te schieten. Ik moest stiekem een traantje laten, maar ging als een bikkel door met alle oefeningen!

hardloopclinic ASICS FrontRunner trailrunning

Rondje op het trailrun parcours

Na de warming-up en de kramp overleefd te hebben, beginnen we aan een rondje van het trailrun parcours. Ik had aangegeven me vooral te willen focussen op het afdalen en klimmen en dat heb ik moeten weten. Elke beklimming moest meerdere keren worden bedwongen. Natalie heeft gelijk veel tips gegeven over hoe ik thuis dit kan verbeteren en hoe je het beste over de trails kan lopen.

Het lopen over de onverharde paden ging echt heerlijk. Het voelde bijna of ik over het parcours zweefde. Tot het moment dat Natalie een leuk idee vond dat ik een specifiek rondje meerdere malen moest rennen. In dit rondje zat een afdaling en een beklimming waar ik extra moest aanzetten om de spieren een extra prikkel te geven. Die prikkel hebben mijn benen goed gevoeld.

De hardloopclinic ASICS FrontRunner door Natalie Sinke

Wat een geweldige ervaring en hardloopclinic!

Met heel veel plezier en flink wat spierpijn kijk ik terug op een prachtige ervaring. Ik heb veel geleerd tijdens de hardloopclinic van Natalie en ben onwijs dankbaar dat ik dit mocht meemaken. Met alle tips en tricks kijk ik heel erg uit naar de Marikenloop!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *