Reviews

Het ideale regenjack voor hardlopen: Kalenji regenjas

Dicht ritsen van de Kalenji regenjas

Zodra je werkt met een schema of op vaste dagen wil hardlopen, ontkom je er helaas niet aan: je loopt af en toe in de regen. Helemaal nu het weer herfst wordt, zal het meer dan eens voorkomen. Met de Kalenji hardloop regenjas kan ik ook door zeik lopen. Ben je op zoek naar regenjack voor hardlopen? Misschien is deze hardloop regenjas ook wat voor jou.

Als het vroeger regende, sloeg ik gewoon de hardlooptraining over. Pas in aanloop naar de marathon van Rotterdam, liep ik regelmatig in de buien. In de lente en zomer vind ik het niet zo erg, omdat een buitje dan ook best verkoelend kan werken. Maar tijdens de rest van het jaar, vooral als er nog veel wind staat, kan het behoorlijk koud zijn.

Dicht ritsen van de Kalenji regenjas
RATING
4/5
PRIJS*
€ 29,99

HARDLOOPJACK REGEN RUN RAIN GRIJS

Kalenji hardloop regenjas is geen duur exemplaar

Als je het echt feitelijk bekijkt, valt het aantal keer dat je daadwerkelijk in de regen loopt, mee. Daarom wilde ik niet te veel geld uitgeven voor een hardloop regenjas. Ze zijn er in alle prijsklassen en de Kalenji regenjas zit in het lagere segment. Voor nog geen 30 euro kocht ik al deze hardloop regenjas!

Het is waarschijnlijk niet het allerbeste model, maar het doet wat het moet doen, namelijk waterdicht zijn. Dit gaat goed tot een uur lopen in de regen en daarna beginnen de capuchon en jaszakken wel langzaam doorlek plekken te vertonen.

Ik draag de Kalenji regenkleding voor hardlopen in de regen

Ik ben geen fan van een regenjack voor hardlopen

Regenkleding voor hardlopen werkt voor mij nooit echt in verband met transpireren, maar soms ontkom je er echt niet aan. Meestal ademt het waterdichte materiaal van de jas totaal niet, waardoor ik uiteindelijk niet zeiknat ben van de regen maar van het zweet. Daarnaast kan ik niet echt mijn warmte kwijt.

De Kalenji regenjas heeft wel twee ritsbare openingen onder de armen, waardoor de jas een beetje ademt, maar bij de armen voel je gauw de zweetdruppels naar beneden lopen. Als het straks toch vaker gaat regenen en ik moet langere duurlopen lopen, dan ben ik wel geneigd om een betere regenjas te kopen, die zeker ook meer ademt.

Nu ik ook meer trailruns wil lopen, is het handig om een makkelijk opvouwbaar hardloop regenjas in je tas mee te nemen. Dit exemplaar is niet echt handig om op te vouwen naar een klein pakketje, waarom ik hem nu niet kwijt kan.

Hardlopen door weer en wind is prima te doen met de Kalenji hardloop regenjas

Als je op zoek ben naar een regenjack voor hardlopen en je loopt geen hele lange afstanden, dan is het voor deze prijs een prima jasje. Mocht je echter langere afstanden lopen of met regelmaat in de regen rennen, dan zou ik zeker verder kijken en een duurder, uitgebreider exemplaar aanschaffen.

Dicht ritsen van de Kalenji regenjas
RATING
4/5
PRIJS*
€ 29,99

HARDLOOPJACK REGEN RUN RAIN GRIJS

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *