Reviews

Review – Welke energiegel komt het beste uit de test?

Review van beste energygels voor hardlopers

Je ontkomt niet aan het gebruiken van een energiegel als je langere afstanden loopt, of deze afstand nou tijdens een training of een hardloopwedstrijd is. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig dan dat het kan opslaan. Daarom is het belangrijk om tijdens het hardlopen extra energie in te nemen die makkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Een hardloop gel is dan het perfecte middel. 

Er zijn veel verschillende energiegels op de markt van meerdere bekende sportvoedingsmerken. Welke sportgel zorgt voor de beste afgifte van energie tijdens het hardlopen en wat zijn de verhoudingen tussen prijs en kwaliteit? Ik heb een aantal bekende energiegels getest die je gewoon in makkelijk bereikbare winkels koopt.

Isostar Fruit hardloop gel met appel smaak voor extra energie

6. Isostar fruit energiegel energy met appelsmaak

De Actifood Fruit gel van Isostar bevat naast koolhydraten ook extra vitamine B1, C en E. Omdat de verpakking meer koolhydraten bevat dan dat je lichaam in één keer kan opnemen zit er een afsluitbare dop op de verpakking. In de sportgel zitten ook echte stukjes fruit, maar daar moet je van houden. Ik vind het zelf niet lekker.

De energiegel is voor 2,95 per verpakking te verkrijgen in appel of exotische smaak.

Maxim hardloop gel met citrus smaak met meerdere doseringen

5. Maxim Instant Energy hardloop gel met extra dosering

Deze energiegel bevat per verpakking 100 gram koolhydraten en maakt gebruik van de optimale koolhydraatratio van 2:1 glucose-fructose. Omdat 100 gram koolhydraten teveel is voor 1 dosering zit er een afsluitbare dop op de energiegel. Deze sportgel kan je dus meerdere keren tijdens je hardloopsessie gebruiken voor extra energie. 

De energiegel is voor 3,75 per verpakking te verkrijgen in verschillende smaken.

Maxim Energy hardloop gel met cola smaak voor extra energie tijdens hardlopen

4. Maxim energiegel drink met cola smaak

De Maxim energie gel drink bestaat uit 60 ml met dezelfde koolhydraatratio als de Maxim Instant gel. Echter is deze Energie gel drink voor 1 dosering in plaats voor meerdere. Daarnaast heeft hij geen dop, maar scheur je de bovenkant eraf. Je moet dus goed kunnen mikken als je deze gel tijdens het hardlopen wilt innemen.

Maxime energy gel drink is te koop voor 1,90 per stuk in zowel cola als citrus smaak.

Born super liquid energiegel met citrus smaak

3. Born Super Liquid hardloop gel

Deze handige vloeibare gel zorgt voor een instant energie boost. Het bevat niet alleen snelle koolhydraten, maar ook complexe en daarom geeft deze gel langer zijn energie af. Naast de koolhydraten bevat de Super Liquid gel ook nog extra vitamine B12. Dit draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid. De Born Super Liquid sportgels zijn te koop in satchels en daarom makkelijk te gebruiken als 1 dosering tijdens hardlopen.

De energiegel is voor 1,75 per satchel te verkrijgen in appel of citrus smaak

SiS Go isotinic energiegel met citrus smaak

2. SiS GO Isostonic energiegel

De SiS GO isotonic energy gel was de allereerste isotone gel op de markt. Deze energiegel bevat 22 gram koolhydraten per dosering. Door de isotone formule worden deze koolhydraten snel in het lichaam opgenomen en kan je het gebruiken zonder water. 

De energiegel is voor 1,50 per satchel te verkrijgen in verschillende smaken.

Body & Fit rocket fuel energiegel

1. Body & Fit – Rocket Fuel hardloop gel

De Body & Fit variant van energiegels zijn te verkrijgen voor 13,50 per doos. Deze bevat 12 energiegels en daarom de goedkoopste energiegel uit deze test. De Rocket Fuel gel bevat per dosering 24 koolhydraten. Ook zijn er extra palatinose, cafeïne en vitamine B12 toegevoegd. Er zitten zowel snelle als complexere koolhydraten in, waardoor de lichaam langere tijd van energie wordt voorzien. 

De energiegel zijn alleen per doos te koop bij Bodyenfit.nl; 13,50 voor 12 energiegels.

Dit is mijn beste energiegel!

Persoonlijk ben ik geen fan van energiegels die uit meerdere doseringen bestaan. Ik weet namelijk nooit hoeveel koolhydraten ik exact binnenkrijg. Daarom vind ik het fijner om met energiegels met 1 dosering te lopen. 

Dit is een van de redenen dat de Body & Fit – Rocket Fuel energygel het beste uit de test komt. Daarnaast is hij ook nog het goedkoopst. De hoeveelheid koolhydraten is afgestemd op wat je lichaam in één keer kan opnemen en door de toevoeging van cafeïne krijgt je lichaam een extra boost. Ik heb dus een flink voorraadje van deze gels liggen.

Welke hardloop gel gebruik jij graag?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *