Reviews

Review – Welke energiegel komt het beste uit de test?

Review van beste energygels voor hardlopers

Je ontkomt niet aan het gebruiken van een energiegel als je langere afstanden loopt, of deze afstand nou tijdens een zware training of wedstrijd is. Je lichaam heeft namelijk meer energie nodig dan dat het kan opslaan. Daarom is het belangrijk om tijdens het hardlopen extra energie in te nemen die makkelijk door het lichaam kan worden opgenomen. Een hardloop gel is dan het perfecte middel, deze zijn namelijk makkelijk mee te nemen. Er zijn veel verschillende energiegels op de markt van meerdere bekende sportvoedingsmerken. Welke sportgel zorgt voor de beste afgifte van energie tijdens het hardlopen en wat zijn de verhoudingen tussen prijs en kwaliteit? Ik heb een aantal bekende energiegels getest, zoals Isostar, SiS, Born, Maxim, Vifit Sport en Body & Fit (Rocket Fuel) die je gewoon in makkelijk bereikbare winkels koopt. Hieronder vind je de uitslag van de energiegels test.

De gels zijn ideaal voor alle duursporters

De energiegels kunnen ook uitstekend gebruikt worden door wielrenners, ultrarunners of andere duursporters. Alle duursporten waarbij er meer energie nodig is dan de lichaam kan opslaan is deze vloeibare substantie een prima alternatief om extra energie mee te nemen voor onderweg. Door de kleine verpakkingen zijn deze kleine energiebommetjes makkelijk mee te nemen, welke duursport je ook beoefent.

Isostar Fruit hardloop gel met appel smaak voor extra energie

7. Isostar fruit energiegel energy met appelsmaak

De Actifood Fruit gel van Isostar bevat naast koolhydraten ook extra vitamine B1, C en E. Omdat de verpakking meer koolhydraten bevat dan dat je lichaam in één keer kan opnemen zit er een afsluitbare dop op de verpakking. In de sportgel zitten ook echte stukjes fruit, maar daar moet je van houden. Ik vind het zelf niet lekker.

De energiegel is voor 3,99 per verpakking te verkrijgen in appel of exotische smaak.

Maxim hardloop gel met citrus smaak met meerdere doseringen

6. Maxim Instant Energy hardloop gel met extra dosering

Deze energiegel bevat per verpakking 100 gram koolhydraten en maakt gebruik van de optimale koolhydraatratio van 2:1 glucose-fructose. Omdat 100 gram koolhydraten teveel is voor 1 dosering zit er een afsluitbare dop op de energiegel. Deze sportgel kan je dus meerdere keren tijdens je hardloopsessie gebruiken voor extra energie. 

De energiegel is voor 36,50 per 12 stuks te verkrijgen in verschillende smaken.

Maxim Energy hardloop gel met cola smaak voor extra energie tijdens hardlopen

5. Maxim energiegel drink met cola smaak

De Maxim energie gel drink bestaat uit 60 ml met dezelfde koolhydraatratio als de Maxim Instant gel. Echter is deze Energie gel drink voor 1 dosering in plaats voor meerdere. Daarnaast heeft hij geen dop, maar scheur je de bovenkant eraf. Je moet dus goed kunnen mikken als je deze gel tijdens het hardlopen wilt innemen.

Maxime energy gel drink is te koop voor 39,95 per doos (25 stuks) in zowel cola als citrus smaak.

Born super liquid energiegel met citrus smaak

4. Born Super Liquid hardloop gel

Deze handige vloeibare gel zorgt voor een instant energie boost. Het bevat niet alleen snelle koolhydraten, maar ook complexe en daarom geeft deze gel langer zijn energie af. Naast de koolhydraten bevat de Super Liquid gel ook nog extra vitamine B12. Dit draagt bij aan het verminderen van vermoeidheid. De Born Super Liquid sportgels zijn te koop in satchels en daarom makkelijk te gebruiken als 1 dosering tijdens hardlopen.

De energiegel is vanaf 25,87 per doos (12 stuks) te verkrijgen in appel of citrus smaak

Mijn Youtube Trailrunning channel cover
energie gels test met de beste energiegel van Vifit sport

3. De beste energiegel van Vifit Sport

De Vifit Sport energiegel bevatten net als alle andere hardloop gels koolhydraten. Deze gel bevat 30 gram koolhydraten die gemakkelijk zijn op te nemen door je lichaam. Naast de koolhydraten bevat deze energiegel ook nog eens 100 mg sodium. Sodium is nodig om het verloren zout, tijdens het zweten, weer aan te vullen.

De Vifit Sport Performance energie gel is voor 17,95 per 10 stuks te verkrijgen.

SiS Go isotinic energiegel met citrus smaak

2. SiS GO Isostonic energiegel

De SiS GO isotonic energy gel was de allereerste isotone gel op de markt. Deze energiegel bevat 22 gram koolhydraten per dosering. Door de isotone formule worden deze koolhydraten snel in het lichaam opgenomen en kan je het gebruiken zonder water. 

De energiegel is voor 1,50 per satchel te verkrijgen in verschillende smaken of koop het SIS Go Isotonic Energie variatie pack om alle smaken uit te proberen.

Body & Fit rocket fuel energiegel

1. Body & Fit – Rocket Fuel hardloop gel

De Body & Fit variant van energiegels zijn te verkrijgen voor 13,50 per doos. Deze bevat 12 energiegels en daarom de goedkoopste energiegel uit deze test. De Rocket Fuel gel bevat per dosering 24 koolhydraten. Ook zijn er extra palatinose, cafeïne en vitamine B12 toegevoegd. Er zitten zowel snelle als complexere koolhydraten in, waardoor de lichaam langere tijd van energie wordt voorzien. 

Zelf heb ik de Lime smaak geprobeerd en die is prima weg te werken. Is lime niet helemaal jouw smaak? Dan hebben ze bij Body & Fit shop gelukkig nog andere smaken. Je hebt de energiegels al voor 13,90 per 12 stuks in de webshop bij Body & Fit.

Dit is mijn conclusie van de energiegels test

Persoonlijk ben ik geen fan van energiegels die uit meerdere doseringen bestaan. Ik weet namelijk nooit hoeveel koolhydraten ik exact binnenkrijg. Daarom vind ik het fijner om met energiegels met 1 dosering te lopen.

Dit is een van de redenen dat de Body & Fit – Rocket Fuel energygel het beste uit de test komt. Daarnaast is hij ook nog het goedkoopst. De hoeveelheid koolhydraten is afgestemd op wat je lichaam in één keer kan opnemen en door de toevoeging van cafeïne krijgt je lichaam een extra boost. Ik heb dus een flink voorraadje van deze gels liggen.

De uitkomst van de hardloop gel test
  1. Body & Fit – Rocket Fuel hardloop gel
  2. SiS Go Isotonic energiegel
  3. Vifit Sport Performance energie gel
  4. Born Super Liquid hardloop gel
  5. Maxim hardloop gelletje
  6. Maxim Instant Energie hardloop gel
  7. Isostar Fruit energie gel

Welke hardloop gel gebruik jij graag?

Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links

2 gedachten over “Review – Welke energiegel komt het beste uit de test?

  1. Heb je ook nog verschil gemerkt in hoe zwaar zo’n gelletje op de maag ligt? Ik heb alleen gelletjes van de decathlon geprobeerd, maar die zijn soms ineens niet meer verkrijgbaar en ze liggen me ook te zwaar op de maag. Bij de SIS gels schijn je veel te moeten drinken, bovendien schijnen die smaken vrij smerig te zijn. Ik probeer het nu met blokjes noga, energiegums en fruitpasta uit Frankrijk.

    1. Hoi Ineke, ik zie dat het toch gelukt is om op de blog te komen! Persoonlijk heb ik geen last met hoe ze op mijn maag vallen, wel met het eten. Sommige zijn namelijk heel erg stroperig, vooral de Maxim. Ik heb toevallig een keer die van Body en Fit besteld en die kreeg ik makkelijk weg, al drink ik altijd wat water er na, anders heb ik het idee dat de helft in mijn mond blijft plakken. Allemaal zijn ze qua smaak niet te best al viel die van Body en Fit wel mee! Ja ik varieer met vast voedsel en gelletjes. Al zou ik zonder gelletjes geen lange-afstanden meer kunnen lopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *