Reviews

Review – Hoe fijn rent deze Brooks Cascadia 12 trailrunning schoen?

Review van de Brooks Cascadia 12 trailrunning schoen

Eindelijk ben ik ook eigenaar van een paar trailrunning schoenen. Het zijn de Brooks Cascadia 12 geworden. Aangezien ik meer op de trails wil lopen, kon ik niet meer zonder een paar. In aanloop naar de Petzl Night Trail vond ik het tijd om deze investering te doen. Een rib uit mijn lijf, was het die waard?

Product Brook Cascadia 12 trailrunschoen
RATING
4/5
PRIJS*
€ 125,95

Brooks Cascadia 12

Tegenwoordig is de Brooks Cascadia 12 niet meer verkrijgbaar, maar een vernieuwde versie de nummer 14.

De Brooks Cascadia 12 voelt aan als een hardloopschoen voor op de weg

Voordat ik de Brooks Cascadia 12 kocht, heb ik eerst een aantal andere trailrunning schoenen uitgeprobeerd. Het fijne aan deze schoen vond ik vooral dat ze aanvoelde als een normale hardloopschoen. Ik had dezelfde stevigheid om mijn voeten als een hardloopschoen. Ik had met de andere schoenen wel meer contact met de ondergrond dan met de Brooks Cascadia 12.

Als je gewend bent aan een normale hardloopschoen, dan is de overstap naar de Brooks Cascadia 12 klein. Ik hoefde niet echt te wennen aan deze nieuwe schoenen en na een aantal kilometers had ik ze al ingelopen. De pasvorm komt heel erg overeen met reguliere hardloopschoenen en het gevoel aan de voet is vrijwel hetzelfde.

De Brooks Cascadia 12 bestaat uit duurzaam materiaal

Er zijn verschillende type profielen voor verschillende ondergronden. Aangezien ik net begonnen ben met trailrunnen en mijn avonturen zich nu vooral afspelen in Nederland en niet in de bergen, heb ik een profiel dat speciaal geschikt is voor modderige ondergronden.

Het enorme verschil merkte ik meteen! Mijn eerste twee trailruns heb ik gelopen op mijn hardloopschoenen en zelfs met een kurkdroge ondergrond miste ik soms de grip. Met deze nieuwe schoen had ik tijdens de Petzl Night Trail, waarbij de ondergrond leek op een flinke modderstroom, voldoende grip en voelde ik mij zeker bij elke stap die ik maakte.

Na mijn modderige avontuur heb ik ook makkelijk mijn schoenen weer schoon kunnen maken, zonder dat ze blijvende schade hebben opgelopen.

Trailrun schoenen Brooks Cascadia vies na de eerste trailrun

De Brooks Cascadia 12 bestaat uit duurzaam materiaal

De bovenkant van de schoen bestaat uit een ventilerende stof en dat voel je goed. Het fijne hiervan is dat, mocht je tijdens je run met natte voeten komen te staan, je voeten sneller drogen. De zool en de hak zijn opgebouwd met de zogenaamde BioMoGo DNA schokdemping. Dit betekent dat kleine delen afzonderlijk van elkaar bewegen in de zool. Hierdoor wordt er veel kracht opgevangen bij elke landing. Ook beschermt de zool je voeten tegen scherpe stenen en takken.

Een fijne trailrunning schoen waar ik hopelijk nog jaren van kan genieten

Mijn eerste ervaring met deze schoen is zeer positief. Ik voelde me een stuk zekerder op de trails met de Brooks Cascadia 12 dan met een andere schoen. Als je meer in bergachtig gebied loopt of een lichte schoen zoekt, dan zal ik de Brooks Cascadia 12 niet aanraden. Maar als je net bent overgestapt naar de trails en je zoekt een schoen voor beginners, dan zijn deze trailrunning schoenen zeker een aanrader!

Product Brook Cascadia 12 trailrunschoen
RATING
4/5
PRIJS*
€ 125,95

Brooks Cascadia 12

Tegenwoordig is de Brooks Cascadia 12 niet meer verkrijgbaar, maar een vernieuwde versie de nummer 14.

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *