Reviews

Review – De Petzl Actik hoofdlamp is mijn licht in de duisternis

De Petzl Aktic hoofdlamp voor hardlopen in het donker

In aanloop naar de Petzl Night Trail, waar een hoofdlamp verplicht is, heb ik een Petzl Actik hoofdlamp aangeschaft. Hier heb ik nog nooit eerder mee gelopen, want het enige lampje dat ik momenteel gebruik tijdens het hardlopen is een bandje om mijn arm. Deze is alleen om op te vallen in het donker en niet zozeer voor mijn eigen zicht.

De Petzl Aktic hoofdlamp voor hardlopen in het donker
RATING
5/5
PRIJS*
€ 38,65

Petzl Actik hoofdlamp

Bouwlamp op je hoofd

De belangrijkste eigenschap van een hoofdlampje is uiteraard de lichtbundel. De Petzl Actik heeft drie verschillende modi voor de meest uiteenlopende activiteiten: Proximity, licht voor dichtbij voor bijvoorbeeld het lezen van een boek. Distance, voor het belichten van lange afstand en Rapid movement, een combinatie van de eerste twee.

De Actik van Petzl heeft maar liefst 300 lumen en een rode led. Met 300 lumen heb je het idee dat je met een bouwlamp op je hoofd loopt. De lichtbundel heeft een bereik van 90 meter.

Bekijk de review video van de Petzl Actik. Waarbij ik vertel waarom dit een fijne hoofdlamp is en ik laat je direct zien hoeveel licht hij geeft tijdens het hardlopen in het donker.

Petzl Actik blijft goed op je hoofd zitten​

De Petzl Aktic hoofdlamp met wit licht
De Petzl Aktic hoofdlamp met rood licht

Tijdens het trainen voor de nacht trailrun en de trailrun zelf heb ik mij nooit belemmerd gevoeld door het zicht. Door het kunnen verstellen van de lichtinval heb je altijd de lichtbundel op de juiste positie voor je. Vooraf was ik bang dat de hoofdlamp tijdens het hardlopen na een tijdje van mijn hoofd zou zakken, maar na de trailrun van 16,3 km kan ik naar alle eerlijkheid zeggen dat ik hier geen enkel moment last van had. Na een tijdje was ik zo gewend om met een hoofdlamp te lopen, dat ik hem niet eens meer voelde.

Het voordeel van de band is dat hij gemaakt is van reflecterend materiaal. Dit is vooral fijn voor de mensen die achter je tijdens een trailrun of tijdens het lopen in het donker voor het overige verkeer. Zo val je namelijk toch een stuk beter op.

Extra handig: mocht het om welke reden dan ook fout aflopen, is de Petzl Actik uitgerust met een noodfluitje.

Brandduur van ongeveer 60 uur

De Petzl Actik wordt standaard geleverd met drie Duracell AAA-batterijen. Deze hebben ongeveer een brandduur van 60 uur. Mochten ze leeg zijn, dan kan je naast nieuwe batterijen ook gebruik maken van de CORE Rechargeable accu van Petzl zelf.

Het gewicht van de Petzl Actik inclusief de batterijen is 92 gram. Maar zoals ik eerder al schreef, heb je na een tijdje niet meer het gevoel dat je met een hoofdlampje loopt.

Petzl Aktic hoofdlamp van bovenaanzicht met aanknop

Petzl Actik is een aanrader

De Petzl Actik is te verkrijgen voor 35,99 inclusief de batterijen. Naast dat hij voldoende licht produceert en prima op het hoofd blijft zitten, is het ook een enorm fijn instapmodel als je wilt beginnen met hardlopen in het donker. Wat mij betreft is het dus een dikke aanrader!

De Petzl Aktic hoofdlamp voor hardlopen in het donker
RATING
5/5
PRIJS*
€ 38,65

Petzl Actik hoofdlamp

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *