Reviews

Review – zijn de oordopjes van Rolfstone Nova Sport echt zo goed?

Review van de Rolfstone Nova Sport oordopjes

Hardloopoordopjes en ik zijn geen match made in heaven. Ik heb verschillende hardloopvarianten geprobeerd en telkens was het net niet of waren ze al snel kapot. Uiteindelijk liep ik met mijn iPhone oordopjes die elke 100 meter een keer uit mijn oren vielen. Dat kon beter, dacht Rolfstone en daarom mag ik de Nova Sport oordopjes uitproberen. Hopelijk voldoen deze hardloopoordopjes wel aan mijn verwachtingen!

Rolfstone Nova Sport oordopjes
RATING
5/5
PRIJS*
€ 69,00

ROLFSTONE NOVA SPORT HARDLOOP-OORDOPPEN

Waar moeten goede hardloopoordopjes aan voldoen?

Voordat ik een echt een waardeoordeel aan dit product kan geven, deel ik eerst mijn verwachtingen. Op deze punten test ik de oordoppen zorgvuldig en uitvoerig. Alleen wanneer ze aan mijn verwachtingen voldoen ruim ik mijn iPhone-oordopjes op. In mijn ogen moeten sportoordopjes op de volgende punten een vinkje opleveren:

  • Ze mogen tijdens het sporten niet uitvallen
  • Ze moeten tegen regen en zweet kunnen
  • De geluidskwaliteit moet degelijk zijn
  • Maar je moet ook de omgevingsgeluiden nog kunnen horen
  • De batterij moet lang genoeg meegaan, zodat ik ze ook kan gebruiken tijdens een lange duurloop

Zal de Rolfstone Nova Sport aan mijn verwachtingen voldoen?

Mijn eerste indruk van de Rolfstone Nova Sport

De oordopjes zitten in een compact en chique rood-zwart doosje, inclusief een oplaadcase en -kabel, een handleiding en extra wing- en eartips. De oordopjes zijn al opgeladen, dus ik kan ze direct gebruiken. Ik vind het altijd fijn dat er over deze details is nagedacht. Je wil ze direct uitproberen en niet eerst een uur aan de kabel moeten hangen.

Mijn eerste indruk van de Rolfstone Nova Sport is zeker goed. Ik ben alleen maar enthousiaster geworden dan dat ik al was van de verhalen op internet. Ik ben benieuwd of deze goede eerste indruk ook stand houdt nadat ik ze heb uitgeprobeerd.

Rolfstone Nova Sport casing met oordopjes
Draadloze hardloopoordoppen
Rolfstone Nova Sport oordopjes

De geluidskwaliteit van de Nova Sportoordopjes

Het eerste wat opvalnt aan de Rolfstone Nova Sport oordopjes is dat de bass van goede kwaliteit is. Daarnaast is het geluid helder, waardoor ik echt kan genieten van mijn playlist tijdens het rennen. De stevige bass geeft soms net die extra boost om een stapje harder te lopen. Uiteraard zullen er oordopjes op de markt zijn met beter geluid, maar voor de prijs en waar je voor het gebruikt is de kwaliteit boven verwachting!

Hoe bedien je de oordopjes?

Waardoor de Rolfstone Nova Sport echt als winnaar uit de bus komt, is hoe goed ze blijven zitten tijdens het hardlopen. Tijdens mijn hardlooprondjes heb ik geen enkele keer het gevoel gehad dat de oordopjes uit mijn oren vielen. Na een kilometer had ik niet eens meer door dat ik ze in had. Dit was echt een verademing. Na jaren klagend rennen met oordopjes die na een paar 100 meter uit mijn oren vielen, heb ik nu gewoon een aantal uur gelopen zonder hiervan last te hebben.

Zelfs wanneer het regent of als je veel zweet, blijven de Rolfstone Nova Sport oordoppen prima zitten. Het enige waar ik wel aan moest wennen, is dat je de omgevingsgeluiden slecht hoort. Dit komt vooral omdat het om in-ear oordoppen gaat. Wil je het overige verkeer nog willen horen, dan moet je de muziek niet al te hard zetten.

Zijn de Rolfstone Nova Sport en ik vrienden geworden?

Zoals ik al in het begin zei, zijn hardloopoordopjes en ik geen goede combinatie. Na een aantal verschillende doppen geprobeerd te hebben, had ik eigenlijk al opgegeven een geschikt exemplaar te vinden. De Rolfstone Nova Sport heeft hier eindelijk verandering ingebracht! Waarom zijn deze oordoppen ideaal om te gebruiken tijdens het hardlopen:

  • Door het draadloze model zitten er geen draadjes in de weg
  • De oordoppen blijven goed zitten tijdens het hardlopen
  • Geluidskwaliteit is helder en de bass geeft extra motivatie
  • Batterij van de oordoppen en casing gaan lang mee
  • Bediening is innovatief en heb je zo in de vingers

Zijn er dan helemaal geen minpunten? Die zijn er wel, maar doen zeker niet af aan alle voordelen die je hebt met deze hardloopoordoppen. Het enige nadeel is dat je de omgevingsgeluiden slecht hoort. Ik hoor graag het overige verkeer, zodat ik hierop kan anticiperen. Als je het geluid niet al te hard zet, dan hoor je gelukkig nog wel voldoende. Verder heb ik niks aan te merken aan deze fijne oordoppen. Eindelijk kan ik met muziek hardlopen zonder dat ik doorheb dat ik oordopjes draag!

Rolfstone Nova Sport oordopjes
RATING
5/5
PRIJS*
€ 69,00

ROLFSTONE NOVA SPORT HARDLOOP-OORDOPPEN

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

2 gedachten over “Review – zijn de oordopjes van Rolfstone Nova Sport echt zo goed?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *