Persoonlijk

Komen de muren op je af? Ga hardlopen!

Hardlopen tijdens de tweede lockdown - Corona

Het hing al een tijdje in de lucht en helaas is het realiteit geworden. We zitten tot midden januari weer in een lockdown. Het is balen, maar het is helaas niet anders. We kunnen ons tegen de lockdown gaan verzetten of juist het beste er van maken. Ik ben van plan om dat tweede te gaan doen. Mede door hardlopen hoop ik fysiek en mentaal gezond de tweede lockdown te doorkomen.

De tweede lockdown is anders dan begin van het jaar

Van de eerste keer thuis ziiten ben ik wel een aantal extra lockdownkilootjes rijker geworden. Mede dat ik net terug kwam van de wintersportvakantie en door het gebrek aan fietsen stapelde de kilo’s sneller op dan ik had gehoopt. Nu de feestdagen in de tweede lockdown valt is de kans groot dat mij hetzelfde overkomt. Dit keer ga ik het anders aanpakken en wil ik niet dat de weegschaal mij uitlacht aan het einde van de tweede lockdown.

Extra kilometers hardlopen tijdens de tweede lockdown

Een van de dingen die ik wel geleerd heb in het voorjaar is dat ik met mijn huidige kilometers niet gaat redden. Doordat het fietsen naar werk wegvalt moet ik dat gaan compenseren met andere activiteiten. Dat worden dus meer kilometers hardlopen. Iets wat ik tijdens de tweede lockdown zeker weer ga doen is mijn wekker een half uurtje eerder zetten om een blokje om te gaan rennen voordat ik aan het werk ga.

Hardlopen zorgt ervoor dat je fysiek en mentaal gezond blijft

Wist je dat hardlopen een super gezonde activiteit is en je door deze tijd helpt te komen. Naast dat het gezond voor je lichaam is en je immuunsysteem een flinke boost krijgt is het ook nog is goed voor je hoofd. Heb je last dat thuis de muren op je af komen? Ga dan lekker naar buiten om een rondje te hardlopen. Het hoeft echt niet gelijk een marathon te zijn. Een paar minuten of een klein stukje voldoet al. Je hebt dus geen excuus om niet te gaan hardlopen.

Benieuwd hoe je het beste kan beginnen met hardlopen? In dit artikel lees je alles over hoe jij het snelst kan starten met rennen!

Hoe zorg jij er voor dat je de tweede lockdown overleefd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *