Home » Trailrunnen » Trailrun kalender – waar vind je de leukste trailruns van Nederland?

Trailrunnen

Trailrun kalender – waar vind je de leukste trailruns van Nederland?

Trailrun kalender voor de leukste trailruns in Nederland

Tegenwoordig worden er steeds meer trailruns in Nederland georganiseerd. Weet je niet goed waar je moet zoeken naar een leuke trailrun in de buurt? Gelukkig hebben een aantal websites daar een goede oplossing voor: de trailrun kalender! En zijn er ook andere manieren op de hoogte te blijven van alle trailruns in Nederland.

Trailrun kalender bij MudSweatTrail

De trailrun kalender die ik het meest gebruik om een trailrun te vinden, is de kalender van MudSweatTrail. Je kan in deze kalender makkelijk filteren op trailruns in Nederland. Zo heb je direct een jaaroverzicht met alle trailruns die georganiseerd worden. Wil je een trailrun in het buitenland lopen? Ook dan is deze kalender ideaal. Naast de trailruns in Nederland vind je hier ook de internationale runs. Het enige nadeel is dat niet alle trailruns zijn toegevoegd, vooral degene van kleinere organisaties.

Trail-running.eu heeft ook een een trailrun kalender

Sinds kort heb ik de trail-running.eu trailkalender gevonden. Hierin staat, in tegenstelling tot de MudSweatTrail, meerdere trailruns in Nederland en België. Daar blijft het wel bij, andere buitenlandse trails vind je er dan weer niet. Het fijne aan deze kalender is dat je meerdere filter opties hebt, zoals afstand. Dat is ideaal als je een bepaald aantal kilometers wil lopen. Ik wil aan het eind van dit jaar 50 kilometer gaan lopen en door te filteren op 50 kilometer heb ik gelijk een overzicht met welke trailruns aan mijn voorwaarden voldoen.

De RUNFORESTRUN trailrun kalender

RUNFORESTRUN organiseert meerdere trailruns in Nederland. Je vindt de trailrun evenementen in de trailrun kalender van van RUNFORESTRUN. Dit jaar ga ik mijn allereerste ultramarathon lopen tijdens de Indian Summer Ultra. Deze trailrun wordt ook georganiseerd door RUNFORESTRUN. De verschillende trailruns zijn ook te vinden in de kalender van trail-running.eu.

Blijf op de hoogte van trailruns via social media

Een andere manier om leuke trailruns te vinden is via social media. Ik volg op Facebook en Instagram enkele pagina’s over hardlopen en trailrunnen. Regelmatig krijg ik een gesponsord bericht in mijn tijdlijn over een trailrun of hardloopwedstrijd. Zo heb ik al een aantal leuke runs gelopen die op social media voorbij kwamen. En nog leuker is, is dat je juist de runs tegenkomt die vaak niet in een trailrun kalender staan.

Verschillende trailruns in Facebook groepen

Sinds kort ben ik lid van verschillende trailrun Facebook groepen: Traillopers/loopsters en Trail NL. Deze twee communities zijn zeer actief op Facebook en er wordt dagelijks wel leuke trailrun evenementen gedeeld binnen en buiten Nederland. Je hebt dus niet een trailrun kalender tot je beschikking, maar je blijft wel op de hoogte van alle leuke runs.Uiteraard wordt er veel meer gedeeld, zoals ook leuke wedstrijdverslagen. Je kan dus direct lezen of die specifieke trailrun wat voor jou is!

Volg mij op Facebook

De beste manier om op de hoogte te blijven.

Hoe blijf jij op de hoogte van alle leuke trailruns?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *