Fitness

Een fitnessmat mag niet ontbreken als je thuis sport!

welke fitnessmat kopen waar op letten?

Wanneer je thuis regelmatig sport, dan mag een fitnessmat zeker niet ontbreken. Of je nu een fanatieke cross-fitter bent, of een paar keer per week een aantal oefeningen uitvoert. Je leven wordt een stuk aangenamer een sportmat.

Wat is een fitnessmat?

Een fitnessmat is een langwerpige mat en wordt gebruikt om je lichaam steun te geven bij verschillende oefening op de grond. Denk bijvoorbeeld aan buikspieroefeningen, waarbij je met de rug op de grond ligt. De sportmat moet dik genoeg zijn om comfortabel op de grond te kunnen liggen, maar je mag ook niet te diep in de mat zakken. Je wilt namelijk een stabiele ondergrond hebben om je evenwicht te kunnen houden. Een fitnessmat is meestal iets dikker dan bijvoorbeeld een yogamat.

Welke dikte heb ik nodig?

Wanneer je een sportmat wilt aanschaffen is het belangrijk dat je goed kijkt naar de dikte van de mat. De matte die minder dik is dan 1 cm worden vaak gebruikt voor yoga. Kies daarom voor een mat die tussen de 1 en 1,5 cm dik is. Bedenk ook goed waar je de mat voor wilt gebruiken. Gaat de fitnessmat overal mee? Dan kan je beter een iets mindere dikke mat kopen, omdat deze makkelijker mee te nemen zijn. Fitness je alleen thuis? Dan kan je betere voor een dikkere mat van 1,5 cm gaan. Dat geeft toch net iets meer comfort.

Je moet niet alleen naar de dikte van de sportmat kijken, maar ook naar de dichtheid. De dichtheid geeft aan hoe diep je in de mat zakt tijdens je oefeningen. Je wilt niet je evenwicht verliezen of zorgen over je balans moeten maken terwijl je flink aan het uitsloven bent op je fitnessmat.

Waar moet ik nog meer op letten als ik een fitnessmat wil kopen?

Naast de dikte en de dichtheid van de fitnessmat is het ook belangrijk om te kijken naar het materiaal. De meeste matten worden gemaakt van PVC. PVC is duurzaam materiaal en zorgt er voor dat je jaren lang plezier hebt van je sportmat. Naast PVC heb je ook rubberen, polymeren of neoprenen matten. Deze zijn meestal iets dikker dan de PVC matten, waardoor je iets meer comfort hebt tijdens je oefeningen.

Bij Bol.com hebben ze een groot assortiment van verschillende fitnessmatten. In de productomschrijvingen lees je exact hoe dik een mat is en uit welk materiaal die bestaat. Zo weet je zeker dat je geen miskoop maakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *