Fitness

Geen zin in de sportschool? Haal de mini stepper in huis!

Mini stepper kopen? Wat is een stepapparaat?

Wil je thuis aan je conditie werken en zorgen dat je fit blijft? Dan is een mini stepper zeker wat voor jou. Met dit fitnessapparaat haal jij de sportschool in huis. Met dit stepapparaat kan je thuis je lichaam trainen terwijl je televisie aan het kijken bent!

Wat is een mini stepper?

Je vraagt je misschien af wat een stepapparaat is. Misschien heb je ze weleens in de sportschool gezien? Wees maar niet bang het zijn niet zulke grote fitnessapparaten, als die in de sportschool. Integendeel door het compacte formaat is het een ideaal hulpmiddel om thuis je lichaam te trainen. Een mini stepper, zoals het woord al zegt, is een klein fitnessapparaat waarmee je thuis aan je conditie werkt.

Het fitnessapparaat heeft twee plateaus waar je voeten op kan zetten. Sta je eenmaal stabiel op de step, dan kan je een loopbeweging maken. De loopbeweging heeft hetzelfde effect als traplopen. De meeste mini steppers kan je de weerstand aanpassen. Waardoor je een training makkelijker of juist moeilijker maakt. Naast je conditie train je ook direct je been- en bilspieren.

De voordelen van een stepapparaat in huis

Het grote voordeel van het hebben van een stepapparaat is dat je altijd aan je conditie kan werken. Naast het trainen van het cardiovasculair stelsel in je lichaam zet je ook direct de vetverbranding in. Een mini stepper is dus een ideaal fitnessapparaat om fit te blijven, zonder naar de sportschool te hoeven gaan. Andere voordelen van een stepapparaat zijn:

 • Train direct je been- en bilspieren
 • Meeste mini steppers hebben een display en houden je op de hoogte
 • Trainen met verschillende weerstanden
 • Compact en makkelijk thuis op te bergen
 • Diverse workouts mogelijk

Diverse workouts met de mini stepper

Het stepapparaat kan ook op verschillende manieren worden ingezet. Juist door variatie in je workout toe te voegen haal je meer uit je training. Zo train je nog efficiënter je conditie, been- en bilspieren.

Mini stepper oefeningen

Welke spieren train je met een fitness stepper?

Met de fitness stepper kan je een full body workout doen. Door het steppen schiet je hartslag omhoog, waardoor je cardiovasculairsysteem traint. In andere woorden kan je hart efficiënter rond pompen, waardoor je conditie toeneemt. Maar dat is niet enige wat je traint op de fitness stepper. Je traint ook direct de volgende spiergroepen:

 • buikspieren,
 • rugspieren,
 • bilspieren,
 • quadriceps,
 • hamstrings
 • en kuitspieren

Waar moet je op letten bij het aanschaffen van een stepapparaat?

Niet alle mini steppers zijn hetzelfde. Je hebt een aantal varianten op de markt. Het grote verschil zit in de manier van vasthouden. Je hebt mini steppers zonder enige vorm van vasthouden en moet je echt op je balans letten. Daarnaast heb je ook stepapparaten met een stuur of elastische banden. Hierdoor is het makkelijker je balans te houden op een mini stepper.

Let daarnaast op dat je een stepapparaat koopt waar de weerstand instelbaar is. Het is namelijk goed om te spelen met de weerstand, door gebruik te maken van verschillende standen train je efficiënter. Je kan verschillende mini steppers aanschaffen bij Bol.com.

Heb jij al zo fijn fitnessapparaat in huis?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *