Fitness

Optrekstang: het ideale middel om thuis mee te trainen!

Optrekstang voor thuis kopen voor je pull up oefening

Wil je zorgen dat je bovenlichaam snel in vorm komt? Dan is een pull-up bar een ideaal hulpmiddel om snel en efficiënt mee te trainen. Dit fitnessapparaat mag zeker niet thuis ontbreken als je een fanatieke thuissporter bent. Waarom is een optrekstang een ideaal middel en waar moet je op letten als je er één voor thuis wilt kopen?

Wat is een optrekstang?

Een oprekstrang, wordt ook wel pull-up bar genoemd, is een multifunctioneel en effectief fitnessapparaat. Het vormt het middelpunt van elke sportschool aan huis. Met de optrekstang kan je het gehele bovenlichaam efficiënt trainen. Hieronder verstaan we de rug-, borst-, schouders- en armspieren. Al blijft het daar niet bij. Je kan zelfs je buikspieren trainen met de pull-up bar. Dit fitnessapparaat is er in allerlei verschillende vormen en maten te krijgen. Je hebt de simpele stangen die je tussen de deur kan klemmen, tot aan multifunctionele pull-up stations waar ook een dip bar op zit.

Er zijn verschillende optrekstangen die je voor thuis kan kopen

Je hebt een aantal verschillende soorten optrekstangen op de markt. Ieder met zijn eigen voor- en nadelen. Welke optrekstang jij het beste voor thuis kan kopen hangt af van een aantal factoren. Zaken zoals hoeveel ruimte je thuis hebt, welke oefeningen wil je uitvoeren en budget zijn belangrijk voordat je de juiste keuze kan maken. Je hebt de volgende soorten optrekstangen:

  • Verstelbare optrekstangen die je tussen een deurpost kan klemmen
  • Optrekstangen die je aan deurkozijn kan bevestigen
  • Optrekstangen voor aan de muur
  • Optrekstang voor aan het plafond
  • Losstaande optrekstangen

Welke optrekstang kan je het beste kopen voor thuis?

Zodra je weinig ruimte hebt en een klein budget dan is de optrekstang die je tussen een duur kan klemmen ideaal. Deze pull-up bars nemen weinig ruimte in en kan je tussen elke deurpost plakken. Een andere variant die weinig in ruimte in beslag nemen zijn de optrekstangen voor aan de muur of aan het plafond.

Wil je een multifunctioneel fitnessapparaat, dan praat je al gauw over een fitnessstation. Een fitnessstation bestaan zowel losstaand als voor aan de muur te bevestigen. Voor deze fitnessapparaten heb je wel een groter budget nodig. Ze nemen ook meer ruimte in beslag, maar je kan wel meer oefeningen op uit voeren. Hierdoor heb je minder andere fitnessapparaten nodig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *