Krachttraining

Belangrijke oefeningen voor de voeten, die hardlopers niet mogen vergeten

Voet oefeningen voor hardlopers

Je voeten krijgen het flink te verduren tijdens het hardlopen. Ze dienen als een soort schokdempers voor elke stap die je maakt. Tijdens je hardlooprondje maak je aardig wat stappen, wat makkelijk tot in de duizenden loopt. Vergeet daarom ook zeker niet de oefeningen voor de voeten te doen. Door deze oefeningen te doen worden je voeten sterker en kunnen ze beter met de belasting om gaan.

Voeten aansterken met simpele thuisoefeningen

Je voeten aan te sterken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Met een aantal simpele thuisoefeningen voor de voeten kan je al gauw de voeten aan sterken. Deze oefeningen zijn niet alleen handig als je last van je voeten hebt, maar ook om de nodige hardloopblessures te voorkomen.

Op je tenen lopen

Een goede oefeningen om je voeten aan te sterken is op je tenen te lopen. Werk deze oefening, net als alle andere oefeningen, af op je blote voeten. Loop 10 stappen op je tenen en neem dan een aantal tellen rust. Herhaal dit in totaal 10 keer.

Oefening vóór je voeten met een handdoek

Vouw een handdoek uit en leg deze vóór je voeten. Krul met je tenen om de handdoek. Zodat je de handdoek richting jou kan trekken. Blijf dit herhalen totdat de handdoek helemaal bij jou is gekomen. Eenmaal klaar? Doe hetzelfde met je andere voet.

Knikkers optillen met je voet

Ga op een stoel zitten en leg een knikker voor je voeten. Klem de knikker tussen de grote teen en de bal van de voet. Eenmaal geklemd til je voet omhoog. Herhaal deze oefening 20 keer per voet.

Balansoefening om op een been te gaan staan

Een ander goede oefening om je voet aan te sterken is op een been te gaan staan. Houd je andere been licht gebogen ernaast. Probeer zo lang mogelijk op een been te blijven staan. Door het blijven vinden van je balans moet je voet veel werk verrichten.

Doe jij ook oefeningen voor je voeten? Welke vind jij het fijnste om je voeten aan te sterken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *