Fitness

Wil je graag een dip bar kopen? Dit kan je er allemaal mee!

Dip bar kopen voor thuis. Ideaal om de dipoefening te doen

Een goede oefeningen om snel kracht en spiermassa in je bovenlichaam op te bouwen is dippen. Je gebruikt bij deze effectieve oefeningen alleen je eigen lichaamsgewicht. Je kan het fitnessbankje kan je gebruiken, maar er zijn ook speciale bars. Welke dip bar kan het beste kopen voor thuisgebruik?

Wat is een dip bar?

Een dip bar is een fitnessapparaat dat wordt gebruikt bij het uitvoeren van de dipoefening. Je hebt ze in verschillende maten en vormen. Elke met zijn eigen voor- en nadelen. Heb je genoeg ruimte in huis en zoek je een multifunctioneel fitnessapparaat, waarmee je ook kan dippen. Dan is de dipstation zeker wat voor jou. Wanneer je veel minder ruimte hebt om thuis te fitnessen passen de dip bars, voor aan de muur, meer bij jou.

Je hebt de volgende fitnessapparaten waarmee je de dipoefening mee kan uitvoeren:

  • Dip bar voor aan de meur
  • Free standing dip bar
  • Dip station
  • Dip station met pull up bar

Waarom de dipsteunen in huis halen?

De dipoefening is een effectieve oefeningen om kracht op te bouwen in het bovenlichaam. De spieren die het meest te verduren krijgen zijn de triceps, maar ook andere spieren in het bovenlichaam worden getraind, zoals de schouders-, borst- en buikspieren.

Om de dipoefening goed uit te voeren doorloop je de volgende uitleg:

  1. Zet je beide handen op de dip bars
  2. Druk jezelf omhoog (dit is de startpositie)
  3. Laat je rustig zakken en blijf naar voren kijken
  4. Zak door totdat je ellebogen op dezelfde hoogte als je schouder is
  5. Druk jezelf weer omhoog en span de triceps goed aan
  6. Herhaal dit totdat je het gewense aantal herhalingen hebt bereikt

De dipoefening is niet de enige oefening die je kan doen op de dip bars. Je kan dit fitnessapparaat op verschillende manieren inzetten.

verschillende oefeningen met de dip bars

Welke dip bar kan ik het beste kopen?

Er zijn verschillende fitnessapparaten op de markt waar je dipoefening mee kan uitvoeren. Bedenk daarom goed of je een multifunctioneel apparaat wilt, die wel veel ruimte in beslag neemt of de simpele bars die veel minder ruimte in beslag neemt.

Uiteraard zijn de dip bars goedkoper dan een dip station. Wil je niet teveel geld uitgeven dan zijn de dip bars aan de muur of de free standing dip bars de beste keuze. Wanneer je op zoek bent naar een dipapparaat, waarmee je veel meer kunt dan alleen dippen. Dan is juist de dipstation het fitnessapparaat wat jij zoekt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *