Fitness

Buiten fitnessen met de outdoor pull-up bar

Outdoor pull-up bar voor buiten - Buiten fitnessen

Wil je lekker buiten fitnessen of heb je binnen niet voldoende ruimte voor al je fitnessapparatuur? Dan is het niet eens een gek idee om een aantal fitnessapparaten naar buiten te verhuizen. Een artikel wat je prima buiten kan gebruiken is de outdoor pull-up bar. Met een optrekstang kan je efficiënt je bovenlichaam trainen. Het is dus een ideaal middel om lekker buiten mee te fitnessen.

Waarom zou je een pull-up bar buiten op hangen?

Iedereen heeft uiteraard zijn eigen redenen om buiten te gaan sporten, maar de meest gehoorde reden is het gebrek aan ruimte in huis. Een vrijstaand rek waar je aan kan optrekken neemt namelijk aardig wat ruimte in beslag. Misschien heb je de tuin net iets meer ruimte? Dan is een pull-up bar voor buiten ideaal. Niet alleen de vrijstaande rekken, maar ook optrekstang die je aan de muur bevestigd wordt vaak buiten gebruikt. Je hebt waarschijnlijk buiten stevigere muren om een optrekstang aan te bevestigen, dan binnen.

Naast alle praktische redenen waarom het handig is om een pull-up bar voor buiten te gebruiken, kan het soms ook lekker zijn dat je in de buitenlucht aan het fitnessen bent. Vooral als je dit kan afwisselen met binnen. De frisse buitenlucht geeft je net die boost om een extra rondje te sporten.

Niet elke pull-up bar is geschikt voor buiten

Wanneer je een optrekstang voor buiten wilt gebruiken, moet je wel goed opletten of deze ook geschikt is voor buiten. Je wilt uiteraard niet dat je gloednieuwe pull-up bar, na de eerste regenbui, veranderd is in een weggeroest stuk staal. Dit geldt uiteraard voor alle fitnessapparatuur dat je voor buiten wilt aanschaffen. Waar je op moet letten bij het aanschaffen van een pull-up voor buiten is of het een poedercoating heeft. Deze coatinglaag zorgt ervoor dat het staal niet roest en beschermt je fitnessapparaat tegen regen. Bekijk dus goed in de productomschrijving of het deze poedercoating heeft, of gemaakt is van RVS (roestvrijstaal).

Verschillende soorten pull-up bars

Net als de optrekstangen voor binnen heb je ook verschillende varianten voor buiten. Eigenlijk zijn dit dezelfde die je ook binnen vindt:

Een vrijstaand optrekrek

Het vrijstaande pull-up rek kan meestal functioneel worden ingezet. Naast optrekken kan je namelijk nog veel meer oefeningen doen met dit fitnessapparaat. Deze rekken hoeven ook niet bevestigt worden. Je kan hem neerzetten waar je maar wilt.

De pull-up bar

De goedkope variant is de pull-up bar. Je hebt de optrekstang in verschillende maten en varianten:

  • Verstelbare optrekstangen die je tussen een deurpost kan klemmen
  • Optrekstangen die je aan deurkozijn kan bevestigen
  • Optrekstangen voor aan de muur
  • Optrekstang voor aan het plafond

De meest geschikte pull-up bar voor buiten is waarschijnlijk degene die je aan de muur kan bevestigen. Het beste kan je de stang buiten onder een afdakje bevestigen. Dan blijft hij nog langer beschermd tegen de weergoden.

Ben je toch op zoek naar een optrekstang voor binnen? Lees dan het artikel over dit fitnessapparaat voor binnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *