Beginners

Hardloopsokken worden weleens over het hoofd gezien

Wat zijn goede hardloopsokken?

Je hebt nieuwe, dure hardloopschoenen gekocht en je bent klaar om een rondje te gaan rennen om je nieuwe aanwinst uit te proberen. Je hebt je goed laten informeren over de hardloopschoenen en flink wat geld tegen aan gesmeten. Het kan dus niet anders zijn dan dat je een heerlijk rondje gaat hardlopen. Achteraf bleek dat je hardloopschoenen toch niet zo hemels liepen, dan je had gehoopt. Waarschijnlijk ligt het gelukkig niet aan je schoen, maar aan de sokken. Hardloopsokken worden vaak over het hoofd gezien en zelfs helemaal vergeten.

Wil je comfortabel lopen? Gebruik hardloopsokken

Er zijn veel verschillende hardloopsokken op de markt. Hoe weet je nu welke je nodig hebt als hardloper? De hardloopsokken moeten eigenlijk aan twee aspecten voldoen:

  • De sok moet naadloos zijn
  • De sok moet het transpiratievocht goed afvoeren

Wanneer het aan twee deze punten voldoet loop je gelijk fijner. Omdat de sok naadloos is verklein je de kans op vervelende blaren tijdens het hardlopen. Vaak ontstaan deze vervelende en pijnlijke plekken op de naden van de sok. Wanneer de sok ook het transpiratievocht goed afvoert heb je ook minder last van wrijving in je schoenen, dit verkleint ook weer de kans op blaren.

Zoveel verschillende hardloopsokken? – HELP!

De meeste hardloopsokken voldoen wel aan de twee bovenstaande eisen. Waar moet je nog meer op letten bij het kopen van een paar sokken? Voordat je een paar in je winkelmandje plaatst, moet je eerst nagaan waar je de sokken voor gaat gebruiken. Een aantal vragen die je zelf kan stellen zijn:

  • Welk terrein loop ik het meest hard? Is dat op verharde weg of op de trails
  • Gebruik ik de hardloopsokken in de zomermaanden of loop ik juist meer nu het kouder is?
  • Ben ik op zoek naar speciale compressiekousen?

Wanneer je antwoord hebt op deze bovenstaande vragen is het makkelijker zoeken naar jouw geschikte hardloopsok.

De allround-sok voor hardlopers

Heb je geen zin om te zoeken en wil je gewoon een simpele hardloopsok hebben, die goed zit en je zowel in de zomer en als de winter kan gebruiken? Uiteraard kan dat ook, misschien heb je niet alle voordelen die je uit je sokken kan halen, maar zijn ze goed genoeg om comfortabel mee te kunnen hardlopen. Dan zijn hardloopsokken van Falke echt ideaal. Met dit merk weet je dat je zeker geen miskoop doet en dat je een prima sok hebt om mee te gaan hardlopen.

Loop jij met doodgewone sokken of heb je speciale hardloopsokken?

2 gedachten over “Hardloopsokken worden weleens over het hoofd gezien

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *