Fitness

Welke suspension trainers kan je het beste kopen?

Suspension trainers kopen van de Decathlon of met TRX kwaliteit?

Train je veel thuis en wil je meer uit je trainingsuurtjes halen? Dan is het een suspension trainer zeker wat voor jou. Door gebruik te maken van dit fitnessartikel kan je veel efficiënter trainen. Waar moet je op letten bij het kopen van suspension trainers? In dit artikel bekijk ik verschillende varianten van de Decathlon, Tunturi en Matchu Sports.

Wat is een suspension trainers?

Je hebt geen grote fitnessapparaten nodig als je een full body workout wilt doen. Met de suspension trainers maak je gebruik van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht. Door constant je lichaamspositie te veranderen kan je veelzijdige oefeningen doen met de suspension trainers. Je hoeft ook geen topatleet te zijn om gebruikt te maken van dit trainingsmiddel, ook al begin je net met trainen is dit een ideaal hulpmiddel voor een full body workout.

De suspension trainers kan je gemakkelijk bevestigen aan een deur, muur of paal. Daarom is hij vrij gemakkelijk om thuis mee te trainen. Door het makkelijke bevestigen, kan je ze ook vrij snel opruimen. Hij neemt daarom weinig ruimte in huis. Binnen een paar minuten heb je de suspension trainers bevestigd en kan beginnen aan je oefeningen!

Waarom trainen met een suspension trainers?

Omdat je gebruik maakt van de zwaartekracht en je eigen lichaamsgewicht kunnen de suspension trainers veelzijdig worden ingezet. Er bestaan veel verschillende oefeningen die je kan uitvoeren met dit handige trainingsmiddel. Zoveel verschillende dat je zelfs een volledige full body workout kan uitvoeren.

TRX Suspension training workout video

Het grote verschil met de suspension trainers en andere fitnessapparaten is dat je bij de meeste trainingsmiddelen een specifieke spiergroep traint. Met een suspension trainers train je direct je hele lichaam. Je focust dus niet op een een spiergroep, maar ook andere spieren in je lichaam worden gelijk getraind. Doordat je meerdere spieren aan het werk worden gezet verbrandt je ook nog eens extra calorieën. Het trainen met de suspension trainers heeft de volgende voordelen:

  • Je traint direct je core, waardoor je een strakke buik krijgt
  • Je houding wordt beter
  • Veel verschillende oefeningen kan je uitvoeren met de suspension trainers
  • Inzetten tijdens je HIIT (High Intensive Interval Training)
  • Ideaal mobiel trainingsmiddel wat makkelijk te bevestigen en op te bergen is
  • Door gebruikt te maken van je eigen lichaamsgewicht is de kans op blessures klein

Welke suspension trainers kan ik het beste kopen?

De suspensions trainers hebben in de laatste tijd veel aan populariteit gewonnen. De meeste fitnessmerken hebben nu ook dit trainingsmiddel in haar assortiment. Ik bekeek de suspension trainers van Decathlon, Tunturi en Matchu Sport.


De suspension trainers Decathlon

De DOMYOS Suspension straps DST 100 is Decathlon haar variant op de suspension trainers. Vergeleken met alle concurrenten is deze echt spotgoedkoop. Voor 19,99 heb jij al een een set van dit trainingsmiddel. Het enige nadeel is dat de straps niet verstelbaar zijn.


De suspension trainers Tunturi

Met de Tunturi suspension trainers weet je zeker dat je geen miskoop doet. Tunturi staat bekend om zijn goede kwaliteit aan fitnessartikelen. De suspension trainers zijn daarmee een aanvulling op haar assortiment. Naast de straps wordt er ook een draagtas en een uitgebreid trainingsschema mee geleverd.


De suspension trainers met TRX kwaliteit kopen

Ben je op zoek naar een suspension trainer van TRX kwaliteit. Dan is de Matchu Sports suspension trainers zeker wat voor jou. Vergeleken met de TRX straps zijn deze nog vrij goedkoop, maar aan kwaliteit doet hij niet veel onder aan het TRX model.


Heb jij weleens met een suspension trainer getraind? Was dit in de sportschool of thuis?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *