Tijdens

Waarom dure sportdranken als je ze ook zelf kan maken?

Zelf sportdrank maken

Als je al gauw langer dan 10 kilometer wilt gaan hardlopen is het verstandig om extra drinken mee te nemen. Wil je zelfs nog een stuk verder hardlopen, dan is het naast vocht ook belangrijk om je energie aan te vullen. Sportdrank is ideaal om gelijk je vocht, zout en energie aan te vullen terwijl je aan het hardlopen bent. Uiteraard kan je sportdranken gewoon kopen in de winkel, maar je kan ze ook makkelijk zelf maken.

Waaraan moet een goede sportdrank aan voldoen?

Zoals ik hierboven al vermelden zijn sportdranken goed om drie dingen aan te vullen; vocht, zout en energie. Een sportdrank moet daarom ook deze ingrediënten hebben en in de juiste verhouding. Door een goede verhouding van deze stoffen kan je lichaam het makkelijker opnemen en wordt je tijdens het hardlopen snel voorzien van alle belangrijke stoffen. De meeste sportdranken die je in de winkel koopt zijn van goede kwaliteit en hebben dezelfde verhouding in water, zouten en energie.

Zelf makkelijk een sportdrank maken

Het kan aardig in prijs oplopen als je meerdere flesjes sportdrank gebruikt tijdens een hardlooptraining. Daarom kan je ook makkelijk zelf een sportdrank maken, een stuk goedkoper en je hebt altijd een voorraad thuis. Het enige wat je nodig hebt is water, een snufje zout en appelsap en je kan zelf voldoende variëren met verschillende sappen of met citroensap en suiker.

Recept voor je zelfgemaakte sportdrank

  • Meng 250 ml water met 250 ml sap
  • Voeg een snufje zout toe
  • Meng alles goed door elkaar
  • Laat de sportdrank even rusten in de koelkast

Uiteraard kan je de sap vervangen met allerlei andere varianten. Je kan ook een citroen uitpersen en dit mengen met water. Het enige wat je dan extra moet toevoegen is 50 gram suiker voor de energie. In appel- of sinaasappelsap zit al voldoende suikers dat je geen extra hoeft toe te voegen.

Maak jij ook weleens je eigen sportdrank of koop jij ze altijd in de winkel?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *