Persoonlijk

Plezier weer in het hardlopen

Weer plezier in het hardlopen

Het heeft even geduurd, maar ik kan nu met alle zekerheid zeggen dat ik het plezier in hardlopen weer helemaal terug heb gevonden. Eigenlijk sinds de Indian Summer Ultra van vorig jaar oktober was ik een beetje aan het aanmodderen. Goede weken wisselde in rap tempo af met weken dat ik niet vooruit te branden was.

Eerder gezegd dat ik weer de weg terug had gevonden

Ik weet dat ik eerder dit jaar ook heb geschreven dat ik eindelijk weer het plezier in het hardlopen terug had gevonden. Echter bleek dit achteraf meer een opleving van een aantal weken te zijn geweest. Het echte plezier in het hardlopen ontbrak in deze weken. Pijntjes kwamen weer snel terug en voordat ik het wist zat ik alweer op de bank.

Corona heeft mij gelopen om plezier weer te vinden in het hardlopen

Ik heb even gewacht met het schrijven van deze blog. Ik wilde eerst zeker van mijn zaak zijn en dat het niet weer een opleving van een paar weken was. Twee maanden verder kan ik met zekerheid zeggen dat ik het plezier weer helemaal terug heb gevonden in het hardlopen. Vooral het gevoel is weer helemaal terug. Ik trek met veel plezier weer mijn hardloopschoenen aan om zoveel mogelijk kilometers te vreten. Het voelt ook niet meer als moeten, maar ik kijk weer uit om te gaan hardlopen.

Door het vele binnen zitten tijdens de Corona-tijd heb ik mij weer helemaal gestort op het hardlopen. Omdat alle dagen zo beetje hetzelfde zijn en ik toch nog wat buiten de deur wilde doen, ben ik weer begonnen met fanatiek hardlopen. Na twee maanden zie ik ook weer vooruitgang in tempo en afstand. Juist deze vooruitgang geeft nog een extra motivatie-boost.

Stiekem te dromen van een mooie tocht

In het voorjaar dacht ik dat 2020 een weggegooid jaar zou zijn op hardloopgebied. Nu ik weer sneller en langer kan hardlopen begin ik toch weer langzaam vooruit te denken. Hopelijk is Corona einde van het jaar verleden tijd en mogen er weer evenementen worden georganiseerd. Als dat het geval is wil ik zeker nog eind dit jaar een mooie trailrun lopen. Als het allemaal even kan zou een ultramarathon wel een schitterende afsluiter van 2020 zijn.

Gelukkig duurt het jaar nog lang en is er nog genoeg tijd om mooie avonturen te beleven. Momenteel helaas helemaal alleen en hier in de buurt, maar ook aan die tijd komt een einde!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *