Wandelen

Wandelen voor gewichtsverlies: Ontdek hoeveel calorieën je echt verbrandt!

Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

Wandelen is een geweldige manier om te genieten van de buitenlucht, de natuur te verkennen en tegelijkertijd lichaamsbeweging te krijgen. Het is ook een activiteit die door veel mensen gemakkelijk kan worden opgenomen in hun dagelijkse routine. Maar hoeveel calorieën verbrand je nu eigenlijk met wandelen? In dit artikel bespreken we hoeveel calorieën je verbrandt met wandelen en hoe kan je er voor zorgen om dit zo goed mogelijk in te zetten om extra af te vallen.

Hoeveel calorieën verbrand je met wandelen?

Het aantal calorieën dat je verbrandt tijdens het wandelen hangt af van verschillende factoren, waaronder je gewicht, snelheid en afstand. Over het algemeen geldt dat hoe meer je weegt en hoe sneller je loopt, hoe meer calorieën je zult verbranden.

Hier is een overzicht van het aantal calorieën dat je kunt verwachten te verbranden tijdens het wandelen op basis van verschillende gewichten en snelheden. Zodat je een idee hebt hoeveel gewicht en snelheid impact heeft op het verbranden van calorieën met wandelen:

  • Een persoon van 70 kg die 5 km/uur loopt, verbrandt ongeveer 240 calorieën per uur.
  • Een persoon van 70 kg die 6 km/uur loopt, verbrandt ongeveer 300 calorieën per uur.
  • Een persoon van 90 kg die 5 km/uur loopt, verbrandt ongeveer 300 calorieën per uur.
  • Een persoon van 90 kg die 6 km/uur loopt, verbrandt ongeveer 360 calorieën per uur.

Hoe kun je meer calorieën verbranden tijdens het wandelen?

Er zijn verschillende manieren om meer calorieën te verbranden tijdens het wandelen:

  1. Verhoog je snelheid: Door je wandelsnelheid te verhogen, verbrand je meer calorieën in dezelfde tijd. Probeer je snelheid geleidelijk te verhogen en begin met korte afstanden om te wennen aan de verhoogde inspanning.
  2. Wandel bergop: Wandelen op een helling of heuvel vergt meer energie en verbrandt dus meer calorieën. Probeer heuvelachtige routes op te zoeken en vecht je een weg omhoog tegen de zwaartekracht.
  3. Voeg gewichten toe: Draag gewichten tijdens het wandelen om je spieren extra uit te dagen en meer calorieën te verbranden. Begin met lichte gewichten en bouw geleidelijk op. Dit kan je bijvoorbeeld doen met een verzwaringsvest.
  4. Doe intervaltraining: Wissel tussen snelle en langzame wandeltempo's om je hartslag te verhogen en meer calorieën te verbranden. Dit kan ook helpen om je wandeltraining uitdagender en interessanter te maken.

Wandelen is een goede manier om met je gezondheid bezig te zijn

Wandelen is een geweldige manier om calorieën te verbranden en je algehele gezondheid te verbeteren. Door je wandeltempo te verhogen, heuvels op te gaan, gewichten toe te voegen en intervaltraining te doen, kun je meer calorieën verbranden tijdens je wandelsessies. Naast dat wandelen goed is voor je lichaam, heeft het ook een positief effect op je mentale gestel. Je hebt nu genoeg redenen om je wandelschoenen aan te trekken en lekker naar buiten te gaan!

In deze video leg ik uit wat beter is voor je gezondheid: hardlopen versus wandelen!

Wandel jij ook regelmatig?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *