Wandelen

Hoeveel stappen zet je per minuut met wandelen? Bereken het!

Bereken hoeveel stappen minuten wandelen

Om gezond te blijven is beweging belangrijk. Elke beweging telt daarbij. Je hoeft geen extreme sport te beoefenen of uren in het zweet te werken tijdens een duursport. Met een dagelijkse wandeling kan jij je al aan je portie beweging komen. De 10.000 stappen per dag challenge is een goede motivator om aan de dagelijkse hoeveelheid beweging te komen. Ben jij benieuwd hoeveel stappen je hebt gezet met wandelen? Dat kan je zelf berekenen door het aantal minuten van je wandeling om te zetten naar stappen!

Hoeveel stappen zet je met een minuut wandelen?

Om het aantal minuten van de wandeling om te zetten naar stappen moeten we eerst weten hoeveel stappen we per minuut zetten. Uit onderzoek van Catrine Tudor-Locke, onderzoek aan de University of Massachusetts Amherst, bleek dat het gemiddelde aantal stappen dat een mens zet met wandelen precies 100 stappen is, ongeacht leeftijd en conditie.

Verder in dit artikel ga ik daarom uit van de 100 stappen per minuut. Dit is echter een gemiddelde. Wil je exact jouw persoonlijke aantal stappen per minuut weten. Tel bij je volgende wandeling 15 secondes lang het aantal stappen en vermenigvuldig dat met 4.

Hoe bereken je de aantal stappen a.d.h.v. het aantal minuten van je wandeling

Nu we weten hoeveel stappen er gezet wordt per minuut wandelen kunnen we aan de hand van de duur van de wandeling het aantal stappen berekenen. Dit doen we met de volgende formule:

Minuten wandeling x 100 = Aantal stappen

Je hebt bijvoorbeeld een wandeling van een uur achter de rug en je wilt graag weten hoeveel stappen je hebt gezet. Met de formule kom je uit op de volgende som: 60 x 100 = 6.000 stappen. Met deze formule kan je dus altijd achteraf berekenen hoeveel stappen je hebt gezet tijdens je wandeling.

Hoeveel stappen is 30 minuten wandelen?

Met de bovenstaande som komen we uit op 30 x 100 = 3000 stappen bij een wandeling van 30 minuten. De onderstaande tabel staan een aantal sommen uitgewerkt voor een snel overzicht van hoeveel minuten wandeling gelijk staat met het aantal stappen (uitgaande van 100 stappen per minuut).

Wandeling (in minuten)Aantal stappen
5500
101.000
15 (kwartier)1.500
30 (half uur)3.000
45 (drie kwartier)4.500
60 (uur)6.000

Hoeveel minuten moet je wandelen om aan je dagelijkse 10.000 stappen te komen?

De 10.000 stappen per dag challenge wordt door veel wandelaars nagestreefd. Hoeveel minuten moet je eigenlijk lopen om aan de 10.000 stappen te komen? We kunnen de bovenstaande formule natuurlijk ook andersom gebruiken. Dat geeft ons de volgende som: 10.000 / 100 = aantal minuten. Om 10.000 stappen te zetten moet je 100 minuten wandelen. Honderd minuten staat gelijk aan 1 uur en 40 minuten.

Andere manieren om achter het aantal stappen van je wandeling te komen

De methode hierboven kan je gebruiken om achteraf het aantal stappen te berekenen als je alleen het aantal minuten van je wandeling weet. Er zijn ook andere manieren om achter je aantal stappen te komen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *