Reviews

Stappenteller – Hoe werkt het en welke moet je kiezen?

Wat is een stappenteller? Review

Dagelijks genoeg beweging krijgen is belangrijk om gezond en fit te blijven. Een manier om te meten of je voldoende beweging krijgt is door je stappen bij te houden. Vaak wordt 10.000 stappen per dag gezien als voldoende beweging. Met een stappenteller kan je precies bijhouden of jij je dagelijkse portie beweging krijgt. Hoe werkt een stappenteller en welke moet je kiezen?

Wat is een stappenteller?

Een stappenteller, ook wel pedometer genoemd, is een apparaat dat het aantal stappen telt die gezet wordt door de persoon die de stappenteller bij zich draagt. Je kan dus prima je lichaamsactiviteit meten met dit handige apparaatje. Een doel waar veel mensen naar streven is 10.000 stappen per dag. Met de 10.000 krijg jij voldoende lichaamsactiviteit om gezond en vitaal te blijven.

Mits de stappenteller correct wordt gebruik kan je ook de afstand berekenen. Wanneer je paslengte vermenigvuldigd met het aantal stappen, dan weet je de afstand die je hebt afgelegd. Je kan ook de stappen naar kilometers omrekenen met een handige rekenmachine op mijn website.

Stappentellers zijn er in allerlei vormen en maten

Alle stappentellers doen hetzelfde. Het registreert het aantal stappen. Toch zijn er allerlei verschillende vormen en maten. Het verschil zit grotendeels in waar je de pedometer draagt. Dit kan om je pols zijn, aan je schoen vastgeknoopt of aan je riem klemt. Wanneer je een stappenteller wilt kopen is het goed om eerst te bedenken hoe je dit apparaatje met je mee draagt. De één draagt hem liever als een armband, terwijl iemand anders hem liever aan zijn veters knoopt. Je wilt niet dat het apparaatje in de weg zit.

Er zit ook verschil in het aantal functies. De eenvoudige (goedkope) variant meet meestal alleen het aantal stappen, sommige hebben nog als extra functie dat ze ook de afgelegde afstand en aantal calorieën meten. Naast de simpele heb je ook de geavanceerde (dure) stappenteller. We hebben het dan niet meer over een stappenteller, maar over een activity tracker of sporthorloge. Deze apparaten beschikken vaak over een hartslagmeter, GPS, hoogtemeter en nog veel meer functies om jouw dagelijkse lichaamsactiviteit bij te houden.

Bekijk de video waarin ik uitleg hoe je stappen kan omrekenen naar kilometers

Nu weet je waarop je moet letten bij het kopen van een stappenteller

Wil je graag weten hoeveel stappen je per dag zet? Of je nou aan het hardlopen, wandelen, joggen of naar de koffiezetapparaat loopt een pedometer registreert het allemaal. Hierboven staat beschreven waar je op moet letten bij het kopen van een stappenteller. Ze zijn te vinden in verschillende prijsklasses. Het hangt af wat je er precies mee wilt registeren. Wil je alleen de stappen weten, dan heb je aan een simpele stappenteller al voldoende. Wil je toch meer registreren dan alleen je stappen, dan is een activity tracker meer wat voor jou!

Bij Bol.com vind je al deze verschillende pedometers. Dus zit er ook zeker één tussen die aansluit bij jouw wensen. Heb je nog vragen over welke het beste bij jou past? Stel die dan in de reacties hieronder.

Met welk apparaat meet jij het dagelijkse aantal stappen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *