Hardlopen

Het aantal stappen omzetten naar kilometers

Aantal stappen omzetten naar kilometers

Tegenwoordig hebben heel veel mensen de beschikking over een apparaat dat je stappen telt. Dit kan een sporthorloge, activiteitentracker, stappenteller of mobiele telefoon zijn. Bijna alle apparaten met een GPS houden netjes je stappen bij. Ben je nou benieuwd hoeveel dit in kilometer is, dan kan je het makkelijk omrekenen. Bereken verderop in dit artikel jouw aantal stappen om naar kilometers.

Waarom is het handig om te weten hoeveel stappen in aantal kilometers zijn?

Soms is je enige meting van een afstand het aantal stappen. Dit zegt vrij weinig over de afgelegde afstand. Daarom is het handig om te berekenen aan de hand van het aantal stappen hoeveel kilometer je hebt afgelegd.

Ook is het leuk om te weten hoeveel je nou eigenlijk loopt op een dag. De meeste activiteitentrackers houden de gehele dag bij hoeveel stappen je hebt gelopen. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel kilometer dit nou eigenlijk is. Het zal je verbazen hoeveel kilometer je eigenlijk op een dag loopt.

Volg mij op Facebook

De beste manier om op de hoogte te blijven.

Aantal handige bruggetjes

Met deze handige bruggetjes kan je al makkelijk snel het aantal stappen naar kilometers berekenen zonder dat je daar een rekenmachine voor nodig hebt. Let wel op dat het om gemiddelde gaat. Per persoon verschilt het aantal stappen naar kilometers. Dit hangt namelijk af van de paslengte van een stap. Is jouw paslengte langer dan dat van iemand anders, dan zal je minder stappen nodig hebben om een kilometer af te leggen. We gaan daarom dus uit van een gemiddelde. Dit zijn 2000 stappen voor 1,5 kilometer.

  • 1.000 stappen is 750 meter
  • 1.333 stappen is 1 kilometer
  • 2.000 stappen is 1,5 kilometer
  • 5.000 stappen is 3,75 kilometer
  • 10.000 stappen is 7,5 kilometer

Bereken het aantal kilometers aan de hand van jouw stappen

Met de onderstaande rekenmachine kan je makkelijk berekenen hoeveel kilometer je hebt afgelegd door het aantal stappen in te voeren. De rekenmachine gaat wel uit van een gemiddelde paslengte. Dit kan betekenen dat het niet 100 procent overeenkomt met de werkelijk afgelegde afstand, maar het geeft wel een goede indicatie hoeveel je hebt gelopen.

Hoeveel stappen heb jij afgelopen dag gelopen en hoeveel is dit in kilometers?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *