Hardlopen

Het aantal stappen omzetten naar kilometers

Aantal stappen omzetten naar kilometers

Tegenwoordig hebben heel veel mensen de beschikking over een apparaat dat je stappen telt. Dit kan een sporthorloge, activity tracker, stappenteller of mobiele telefoon zijn. Bijna alle apparaten met een GPS houden netjes je stappen bij. Ben je nou benieuwd hoeveel stappen een kilometer is, dan kan je het makkelijk omrekenen. Bereken verderop in dit artikel jouw aantal stappen om naar kilometers.

Waarom is het handig om te weten hoeveel stappen in aantal kilometers zijn?

Soms is je enige meting van een afstand het aantal stappen. Dit zegt vrij weinig over de afgelegde afstand. Daarom is het handig om te berekenen aan de hand van het aantal stappen welke afstand je hebt afgelegd.

Ook is het leuk om te weten hoeveel je nou eigenlijk loopt op een dag. De meeste activiteitentrackers houden de gehele dag bij hoeveel stappen je hebt gelopen. Het is moeilijk om in te schatten hoeveel kilometer dit nou eigenlijk is. Het zal je verbazen hoeveel kilometer je eigenlijk op een dag loopt.

Bekijk de video hoe je stappen naar kilometers kan omrekenen

Hoeveel stappen is een kilometer?

Je moet 1.333 stappen lopen om 1 kilometer af te leggen. Dit is niet het enige handige bruggetje om snel stappen naar kilometers om te rekenen. Let wel op dat het om gemiddelde gaat. Per persoon verschilt het aantal stappen naar kilometers. Dit hangt namelijk af van de paslengte van een stap. Is jouw paslengte langer dan dat van iemand anders, dan zal je minder stappen nodig hebben om een kilometer af te leggen. We gaan daarom dus uit van een gemiddelde. Dit zijn 2000 stappen voor 1,5 kilometer.

  • 1.000 stappen is 750 meter
  • 1.333 stappen is 1 kilometer
  • 2.000 stappen is 1,5 kilometer
  • 5.000 stappen is 3,75 kilometer
  • 10.000 stappen is 7,5 kilometer

Bereken hoeveel stappen een kilometer is of hoeveel kilometers je gelopen hebt a.d.h.v. je stappen

Met de onderstaande rekenmachine kan je makkelijk berekenen hoeveel kilometer je hebt afgelegd door het aantal stappen in te voeren. De rekenmachine gaat wel uit van een gemiddelde paslengte. Dit kan betekenen dat het niet 100 procent overeenkomt met de werkelijk afgelegde afstand, maar het geeft wel een goede indicatie hoeveel je hebt gelopen.

Hoeveel stappen moet je dagelijks lopen?

Veel mensen proberen een aantal stappen per dag af te leggen om gezond en fit te blijven. Dat is zeker een goede manier om met je gezondheid bezig te zijn. Door een aantal stappen per dag te halen, krijg je voldoende beweging per dag.

De meeste deskundigen adviseren ongeveer 10.000 stappen per dag af te leggen. Dit aantal stappen staat gelijk aan 7,5 kilometer. Door deze afstand dagelijks af te leggen verklein je de kans op allerlei welvaartsziektes. Wandelen is namelijk heel erg gezond voor je fysieke en mentale gesteldheid! Je hoeft uiteraard niet elke dag een wandeling van 7,5 kilometer te maken. De 10.000 stappen staan voor de gehele dag. Door de fiets of auto te laten staan, kom je al snel op de dagelijkse aanbevolen stappen.

Hoe weet je het aantal stappen wat je gelopen hebt?

Om het kunnen omrekenen van het aantal stappen naar kilometers moet je uiteraard weten hoeveel stappen je hebt gelopen. Er zijn verschillende apparaten die dit voor je bijhouden. De meeste smartphones registeren dit voor je, maar dat betekent wel dat je jouw mobiele telefoon de gehele dag op zak moet houden.

Je kan ook je stappen laten registreren door een sporthorloge of een activity tracker, zoals een Fitbit. Deze apparaten draag je net als een horloge om je pols en heb je daarom de hele dag bij je. Daardoor krijg je een beter beeld van het aantal stappen dat je hebt gelopen, dan met een mobiele telefoon. Je hebt ook goedkopere alternatieven, zoals een stappenteller. Dit is een klein apparaatje die je in je broekzak kan stoppen en registreert het aantal stappen wat je hebt gelopen.

Heb je geen apparaat die de stappen voor je bijhoudt? Zelfs dan kan je achter het aantal stappen komen. Je kan ook a.d.h.v. de tijd die je gelopen hebt het aantal stappen berekenen.

Hoeveel stappen heb jij afgelopen dag gelopen en wat is de afstand daarvan?

4 gedachten over “Het aantal stappen omzetten naar kilometers

  1. Ik zie eigenlijk geen goede smart watches die volledig hypoallergeen zijn voor de huid.
    De fitbit gaf ook een eczeemuitslag om mijn pols en qua accuraatheid heb ik liever een horloge om dan de smartphone in de brok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *