Wedstrijdverslag

Tom Optiekloop – 10 kilometer rennen in mijn eigen dorp

Stuk route van de Tom Optiekloop

De Tom Optiekloop in mijn mooie dorp kon op geen beter tijdstip komen. Hij vond namelijk precies 2 weken voor de marathon plaats. Dit was het ideale moment om nog 1 keer 10 km in wedstrijdverband te rennen.

Voor de wedstrijd moest ik nog mijn startnummer ophalen, maar dit was in een mum van tijd gepiept. Het was namelijk een kleinschalig evenement en daardoor viel de drukte ook onwijs mee. Dat is bij veel evenementen vaak wel anders. Normaal is het altijd dringen om je nummer op te halen of een plekje bij de start te vinden, maar daar was hier geen sprake van.

De Tom Optiekloop

De uitgezette race was op zich niet zo bijzonder. De volledige route loop ik namelijk zelf vaak al tijdens mijn duurlopen. Via het aangelegde bos liep je van Rhoon naar Hoogvliet, op de helft draaide je weer om en liep je zo goed als dezelfde weg weer terug. Bij de 6 km-punt stond er gelukkig wel een waterpunt, want voor een zondag in maart was het behoorlijk warm.

Tot aan het waterpunt ging het vrij goed en liep ik boven mijn normale tijd. Ik was bang dat ik weer te hard was begonnen en dat in de laatste kilometers moest bekopen. Gelukkig viel dat wel mee, alhoewel ik na het waterpunt het tempo iets terug schroefde, zodat ik op het einde niet te veel zou inleveren.

Ren ik hem in 2019 weer?

De hardloopwedstrijd zelf stelt niet heel veel voor. De weg wordt niet ingezet, je loopt 2 keer hetzelfde stuk en de route is voornamelijk buiten het dorp om. Daarnaast is er geen tijdregistratie, wat wel erg prettig is tijdens een run en stelt de verzorging weinig voor.

Als je van ver moet komen, dan is het de rit absoluut niet waard. Voor mijzelf is de start aan te lopen en omdat ik ook veel bekenden tegenkom, is het wel een plezierig rondje. Aangezien ik zondag altijd al een duurloop doe, past deze er prima tussen. Regelmatig oefenen in wedstrijdverband is daarnaast een prima training. Tel daarbij het lage startgeld van 5,- en je snapt vast dat ik volgend jaar weer aan de start verschijn.

Toch heb ik nog wel een tip voor de organisatie. Bij de finish krijg je  een bidon als herinnering. Gebruik dat geld voor tijdregistratie of een herinneringsmedaille. Dat is veel beter voor het milieu en eerlijk is eerlijk, wie gebruikt die bidon nu echt?

Mijn eindtijd was uiteindelijk 53:48, een PR!


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *