Reviews

Review – Ultimate Direction Mountain Vest 4.0

De Ultimate Direction Mountain vest op mijn rug

Omdat ik steeds verder ren, ging ik op zoek naar een hardloop-vest. Zo kan ik tijdens het rennen ook reepjes en gelletjes meenemen. De eisen waren niet enorm, ik wilde vooral een vest dat comfortabel zat en waar ik soft flask aan de voorkant had. Uiteindelijk heb ik de Ultimate Direction Mountain Vest 4.0 aangeschaft.

Product Ultimate Direction Mountain Vest 4.0
RATING
5/5
PRIJS*
€ 154,95

Ultimate Direction Mountain Vest 4.0 hardlooprugzak

De keuze is reuze in hardlooprugzakken!

Na wat onderzoek op internet, kwam ik erachter dat ik vooral moest kijken naar vesten die ook gebruikt werden door Trailrun-profs. Dat is immers de sport waar ik me op wil richten. Mijn belangrijkste punt is comfort, zodat ik geen schuurplekken krijg tijdens het rennen. Ook wil ik een vest met mesh materiaal voor de zijkant van mijn rug in plaats van touw.

Al snel kwam ik tot de conclusie dat er 2 vesten geschikt waren: de Nathan Vapor en de Ultimate Direction 4.0. Deze werden verkocht in ‘MudSweatTrail’ in Zoetermeer. Deze winkel is speciaal gericht op trailrunning. Het is veel fijner om het vest eerst te passen en dus besloot ik hem niet online te kopen, maar eerst langs de winkel te gaan om meer informatie te krijgen.

And the winner is…

Na veel testen en uitproberen, heb ik er 1 gekocht. Het is de Ultimate Direction Mountain Vest geworden! De keuze heb ik vooral gemaakt op basis van comfort. Je voelt niet dat je een vest om hebt en met hardlopen schudt het vest niet langs je lichaam, maar blijft op dezelfde positie zitten. Daarnaast levert de Mountain Vest 4.0 2 extra soft flask die aan de voorkant van het vest kunnen worden gestoken.

Ik gebruik het vest regelmatig met hardlopen en ik draag hem sowieso wanneer ik verder ren dan 10 kilometer. Het fijne is dat je altijd voldoende vocht bij je hebt en je de overige spullen in het vest zelf kan steken, zoals bijvoorbeeld sleutels en je telefoon. Normaal loop ik met deze spullen in mijn broekzak en dat gaat na een tijdje toch irriteren.

Het vest heeft verschillende vakken om alle spullen erin te stoppen. Ik gebruik het vest tegenwoordig ook op fiets voor woon-werk verkeer en het bevalt nog steeds. Het is verbazingwekkend hoeveel erin past!

Zijn er dan geen nadelen aan de Ultimate Direction Mountain Vest 4.0?

Ik heb geen ervaring met andere vesten, maar er is wel een aantal zaken die beter kunnen. Er is namelijk geen opbergzakje voor je smartphone aan de voorkant. Aangezien je de mobiele telefoon regelmatig nodig hebt, had het makkelijk geweest als je zonder je vest af te doen, erbij kan. Er is wel een zakje aan de zijkant, maar een grote mobiel zit hier niet comfortabel.

Daarnaast is de prijs aan de hoge kant en krijg je bijvoorbeeld de waterzak er niet bij die in het vest zelf geplaatst wordt. Deze moet je extra aanschaffen, waardoor de aankoopprijs van de volledige set rond de 200 euro uitkomt.

Ben ik fan van de Ultimate Direction Mountain Vest 4.0?

Het was een dure aanschaf, maar ik ben zeker tevreden met de aankoop. Het vest zit comfortabel en gebruik hem naast hardlopen ook voor de fiets. Er kunnen genoeg spullen in kwijt, zodat het een multifunctioneel hardlooprugzak is! Ik gebruik de hardlooprugzak nu al een aantal jaar met veel plezier. Tijdens de Indian Summer Ultra van 50 kilometer was ik blij dat ik deze geweldige rugzak had. Voor de hele tocht kon ik voldoende spullen meenemen om de 50 kilometer te overleven. De Ultimate Direction Mountain Vest 4.0 is te koop bij all4running.

Product Ultimate Direction Mountain Vest 4.0
RATING
5/5
PRIJS*
€ 154,95

Ultimate Direction Mountain Vest 4.0 hardlooprugzak

* Dit artikel maakt gebruikt van affiliate links. Wanneer je via mijn site een product koopt, verdien ik waarschijnlijk een commissie. Je betaalt niet meer, dan wanneer je via de verkoper het product zou verkopen. De prijzen kunnen daarnaast afwijken. Ik streef er naar om de prijzen actueel te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *