Beginners

Ben je een beginnend hardloper? Dit is waarom een hardloop app handig voor jou kan zijn

Waarom een hardloop app handig is als beginnende hardloper

Hardlopen is een geweldige en laagdrempelige sport om als beginner in te stappen. Toch stoppen veel beginnende hardlopers weer snel met hun hardloopavontuur. Het gebrek aan motivatie of een hardloopblessure spelen daarbij een grote rol. Gelukkig kan een hardloop app een goed hulpmiddel zijn om je te ondersteunen tijdens je hardlooptrainingen. Benieuwd waarom een hardloop app handig kan zijn voor beginnende hardlopers en hoe het jou kan helpen?

Tracking van je vooruitgang met een hardloop app

Een van de belangrijkste voordelen van het gebruik van een hardloop app is dat het je in staat stelt om je vooruitgang bij te houden. De app kan gegevens zoals afstand, snelheid, tijd en verbrande calorieën registreren tijdens je hardloopsessies. Door deze gegevens bij te houden, kun je je prestaties in de loop van de tijd zien verbeteren. Dit kan zeer motiverend zijn en je helpen om je gewenste hardloopdoelen te bereiken.

Tijdens het hardlopen moet je voor het tracken van je activiteit moet je echter wel verbinding hebben met wifi of een mobiel netwerk. Om er zeker van te zijn dat je activiteiten worden bijgehouden kan een vpn gratis een goede aanschaf zijn om zeker te weten dat je overal verbinding hebt. 

Hardlopen a.d.h.v. een persoonlijk trainingsplan

Een groot probleem bij veel beginnende hardlopers is dat ze niet weten waar je moet beginnen. Veelal beginnen hardlopers te snel aan hun avontuur, waardoor overbelasting op de loer ligt. Veel hardloop apps bieden ook persoonlijk afgestemde trainingsplannen voor beginnende hardlopers. Deze plannen zijn gebaseerd op je huidige conditie en doelen, en helpen je om op een verantwoordelijke en veilige manier het hardlopen op te bouwen. Ze bestaan meestal uit een combinatie van wandelen en hardlopen, waarbij de duur en intensiteit geleidelijk worden verhoogd. Door een trainingsplan te volgen, kun je jezelf geleidelijk aan uitdagen en voorkom je vervelende hardloopblessures.

Analyse van je hardloopsessies met behulp van je hardloop app

Een groot voordeel van het gebruik van een hardloop app is dat het je in staat stelt om je hardloopsessies te analyseren en inzicht te krijgen in je prestaties. Veel apps bieden grafieken en statistieken waarmee je kunt zien hoe je hardlooptrainingen verlopen en waar je verbeteringen kunt aanbrengen. Dit kan je helpen om je techniek te verbeteren, je tempo te verhogen en eventuele zwakke punten aan te pakken. Door deze analyse kun je jezelf blijven uitdagen en je prestaties continu verbeteren. 

Het hebben van een VPN kan je presentaties accurater maken doordat sommige internet providers de snelheid van het dataverkeer kunnen beperken. Als je een hardloop app vaak gebruikt die veel gegevens verbruikt kan een VPN helpen om de beperkingen te omzeilen.

Motivatie en doelstellingen

Een andere reden waarom een hardloop app handig kan zijn voor beginnende hardlopers is dat het je kan motiveren en helpen bij het stellen van realistische hardloopdoelen. Veel apps hebben functies zoals badges, medailles en virtuele uitdagingen die je kunt verdienen door bepaalde prestaties te behalen. Dit kan je helpen om gemotiveerd te blijven. Bovendien kun je met een hardloop app doelen stellen, zoals het voltooien van een bepaalde afstand of het verbeteren van je snelheid, en de app zal je helpen bij het bijhouden van je voortgang naar deze doelen.

Sociale aspecten en community-ondersteuning

Veel hardloop apps hebben ook sociale functies waarmee je je hardloopprestaties kunt delen met vrienden en andere gebruikers. Zo kan jij elke hardlooptrainingen delen met vrienden en familie op je social media. Bovendien kun je in sommige apps deelnemen aan groepen en uitdagingen, waarbij je anderen kunt aanmoedigen en zelf ook aanmoediging kunt ontvangen. Dit sociale aspect kan het plezier van het hardlopen vergroten en je helpen om gemotiveerd te blijven.

3 gedachten over “Ben je een beginnend hardloper? Dit is waarom een hardloop app handig voor jou kan zijn

  1. Hi Wim, ik lees veel over app’s maar wat is nu een goede?
    Ik gebruikte eroutes (helaas werkte deze niet meer) daar gaf een coach aan loop 500 meter, wandel 250 meter (etc signalering via GPS) voor de training is een gesproken coach helemaal top maar welke APP bied dat?

  2. hallo lezers, ik volg als beginnende hardloper ALLES van Wim Groenendijk! Prima instructieve filmpjes, een blog en nog veel meer. Ik gebruik inderdaad een hardloop APP, ben er meerdere aan het uitproberen: SportsTracker is een fraaie, met kaarten erbij. Ook een intervalAPP is prettig om snel progressie te maken. Ik gebruik daarvoor AxiomRun in combinatie met mijn iPhone 12 Pro. Ook heb ik een sportshorloge aangeschaft om te proberen: P22 Smart. Geeft ruim voldoende informatie. Ik blijf natuurlijk de instructie volgen van Wim Groenendijk. Heb ook het hardloopschema naar 10 km gekocht. Ziet er netjes verzorgd en compleet uit. We gaan ervoor…….een sportief jaar 2024 gewenst voor allen !!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *