Hardlopen

Het omrekenen van minuten per mijl (min/mijl) naar minuten per kilometer (min/km)

De formule van min per mijl (minuten per mijl) naar min per km (minuten per kilometer)

Wanneer je buitenlandse (vooral Amerikaanse) atleten volgt op de socials, dan wordt er vaak gesproken over het aantal minuten per mijl hardlopen. Omdat zij gewend zijn om de afstand in mijl uit te drukken in plaats van kilometers. Daarom gebruiken ze ook een andere meeteenheid om het tempo te laten zien. Ben jij nou benieuwd hoe snel dit eigenlijk is. Door het omrekenen van minuten per mijl (min per mijl) naar minuten per kilometer (min per km) weet jij hoe snel de buitenlandse hardlopers rennen.

Minuten per mijl (min/mijl) is de meeteenheid van tempo voor Amerikaanse hardlopers

Wij gebruiken minuten per kilometer als meeteenheid om ons tempo aan te geven voor het hardlopers. Voor hardlopers die mijl als meeteenheid voor afstand gebruiken is het niet logisch dat ze de tempo aangeven in minuten per kilometer. Deze personen gebruiken minuten per mijl (min/mijl).

Hoe bereken je minuten per mijl (min/mijl) naar minuten per kilometer (min/km)

Een mijl hardlopen kost meer tijd dan een kilometer. Daarom zal de min/km altijd lager zijn dan min/mijl. Met de onderstaande formule kan je minuten per mijl omrekenen naar minuten per kilometer.

X min/mijl / 1.609344 = X min/km

Bereken snel min per mijl naar min per km met de rekenmachine

Gebruik de onderstaande rekenmachine om snel het aantal minuten per mijl naar minuten per kilometer om te rekenen. Door het invullen van het aantal minuten per mijl, weet jij wat het tempo is in onze meeteenheid.

Tabel met meest gangbare tempo’s in min/mijl

In de tabel hieronder vind je de meeste gangbare tempo’s die hardlopers in het buitenland proberen na te streven. Zo weet je direct wat het tempo ongeveer inhoud.

Minuten per mijl (min/mijl)Minuten per kilometer (min/km)
6 min3 min 34 sec
7 min4 min 20 sec
8 min4 min 58 sec
9 min5 min 35 sec
10 min6 min 12 sec
11 min6 min 50 sec

Meer berekenen met handige rekenmachines?

Benieuwd wat je nog meer kan berekenen? Met de onderstaande rekenmachines kan je makkelijk andere meeteenheden, zoals afstand en tempo omrekenen:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *