Hardlopen

Welke hardloopwedstrijden gaan toch nog door in de Corona-tijd?

Welke hardloopwedstrijden gaan door in de corona-tijd?

Het is bijna alweer een half jaar geleden dat we in volledige lock-down gingen. Dit gold ook voor de hardloopwedstrijden. Een voor een werden ze uitgesteld of geannuleerd. Gelukkig zijn er in de tussentijd al flink wat versoepelingen doorgevoerd. Organisatoren kunnen weer aan de slag om aangepaste evenementen te organiseren. Welke hardloopwedstrijden gaan vooralsnog door in de Corona-tijd?

Deze hardloopwedstrijden gaan door in de Corona-tijd

Hieronder vind je een lijst met alle hardloopevenementen die vooralsnog steeds doorgaan. Omdat de regels omtrent Corona elk moment aangepast kunnen worden, is voor geen één van deze hardloopwedstrijden zeker dat ze kunnen starten. Vooralsnog gaan ze nog steeds door. Bekijk de algemene voorwaarden voordat je inschrijft voor een van de hardloopwedstrijden. Wanneer een hardloopwedstrijd toch wordt afgelast door Corona, krijg je bij sommige evenementen geld terug, andere organisatoren verschuiven de inschrijving naar een volgende editie en bij andere ben je gewoon je geld kwijt.

  • Zondag 6 september: Vestingloop Hellevoetsluis
  • Zondag 4 oktober: MondriaanRun 2020 in Heerlen
  • Zondag 1 november: De Berenloop op Terschelling
  • Zondag 8 november: De halve marathon van Gouda
  • Zaterdag 12 december: De Wintercross in Bergschenhoek

Uiteraard worden er gelukkig nog veel meer hardloopwedstrijden georganiseerd in de Corona-tijd. Via de hardloopkalender kan je zoeken of er nog een wedstrijd bij jou in de buurt wordt georganiseerd.

De meeste trailrunevenementen gaan wel weer door

Trailrunevenementen hebben minder last van het wedstrijdaspect en zijn altijd al kleinschaliger dan hardloopwedstrijden op de weg. Voor organisatoren is het daarom ook makkelijker om een trailrun Corona-proof te maken dan een evenement waar honderden mensen tegelijk starten.

Daarom gaan de meeste trailrunevenementen in het najaar weer door. Uiteraard wel anders dan je gewend bent. De startgroepen worden nog kleiner gemaakt dan normaal. Elke 5 minuten start een nieuw groep van een paar personen. Bekijk in de trailrunkalender welke evenementen nog gepland staan in het najaar. Zit er een evenement voor je bij? Bekijk dan bij de organisator of de trailrun nog doorgaat.

Ga jij in het najaar nog een hardloop- of trailrunevenement lopen?

2 gedachten over “Welke hardloopwedstrijden gaan toch nog door in de Corona-tijd?

  1. Ja, ik heb al weer van alles in de planning! Meegedaan aan de Lansingerland Zomer Run op 16 en 30 augustus jl en aan een 3 km wedstrijd op een atletiekbaan bij PAC Rotterdam op 20 augustus (van het run-2-day-circuit). A.s. donderdag weer een 1500 meter wedstrijd op een atletiekbaan in Naaldwijk. Op 17 september is er een 5 km baanwedstrijd. Op 8 november doe ik mee aan de Houttrail en op 21 november aan een strandloop halve marathon in Monster. Op 19 december ga in naar de Meerdaalwoudtrail in Bierbeek, België (want ik denk dat de Linschotenloop dit jaar niet doorgaat). En die wintercross in Bergschenhoek die je noemt, op 12 december, lijkt me wel wat, daar heb ik vorig jaar aan meegedaan en die was erg leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *