Hardlopen

Startnummer aan je kleding vastmaken met startnummermagneten

startnummermagneten

Voorzichtig, maar zeker beginnen weer enkele hardloop- en trailrunwedstrijden. Uiteraard duurt het nog even voordat het weer allemaal hetzelfde is als voor de Corona-tijd, maar we kunnen weer langzaam beginnen. Het is dus ook weer tijd om de startnummers op te spelden. Je kan het doen met een veiligheidsspeld, maar ook met speciale startnummermagneten. Wat is de beste manier om het startnummer aan je kleding te bevestigen?

Er zijn altijd wel veiligheidsspelden

Wanneer je jouw startnummer thuis opgestuurd krijgt zitten er vaak 4 veiligheidsspelden bij. Krijg je startnummer niet opgestuurd, dan moet je hem voor de start ophalen bij de wedstrijdsecretariaat. Vaak staat hier ook een bakje met veiligheidsspelden.

Met de veiligheidsspelden heb je snel en makkelijk je startnummer aan je shirt bevestigd. Al moet ik hem altijd wel een paar keer opnieuw spelden om hem netjes in het midden van mijn shirt te krijgen. Voor een shirt vind ik de gaatjes niet zo erg, maar voor mijn hardloopjasje of regenjas vind ik het gebruik van spelden toch minder fijn.

Geen gaatjes in je shirt met startnummermagneten

Wil je geen gaatjes in je hardloopshirt of -jas dan kan je gebruik maken van startnummermagneten. In plaats van je startnummer op te spelden gebruik je magneten waar jouw startnummer tussen geklemd is. Een ander voordeel is dat je deze magneten kan blijven hergebruiken. Er zijn allerlei verschillende startnummermagneten op de markt. Het meest bekende merk, van startnummermagneten, is BibBits.

Je startnummer bevestigen aan een startnummerband

Naast de magneten zijn er ook speciale startnummerbanden. Dit is een riem waaraan je startnummer kan bevestigen. Zo voorkom je gaatjes in je shirt en irritatie door de spelden. Waar je magneten nog weleens kwijt kan raken is de startnummerband zeker een blijver en kan je hem voor elke hardloopwedstrijd gebruiken.

Hoe bevestig jij je startnummer aan je kleding voor een hardloopwedstrijd?

2 gedachten over “Startnummer aan je kleding vastmaken met startnummermagneten

    1. Hi Harry,

      Bedankt voor de reactie! Ik heb 1 keer met startnummermagneten gelopen en dat beviel toen prima. Ik had inderdaad geen last van wind. Speldjes vind ik het best werken, behalve bij mijn hardloopjasjes, dan vind ik het zonde om er gaatjes in te prikken en door de andere stof gaat het ook een stuk lastiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *