Hardlopen

Hardloopmuziek – De beste hardloopnummers op een rijtje

Hardloopmuziek - vind de beste hardloopnummers

Duurlopen kunnen lang en eentonig zijn. Afleiding zoeken kan helpen met de afstand te overbruggen. Je kan je op meerdere manieren je focus verleggen. Ga bijvoorbeeld hardlopen met een loopmaatje of neem eens een andere hardlooproute. Het kan ook helpen om hardloopmuziek of je favoriete podcast op te zetten. Wist je dat je door sommige hardloopnummers je prestatie kan verbeteren?

Waar vind je motiverende hardloopmuziek?

De meest gebruikte apps om muziek te streamen zijn Spotify en Deezer. Persoonlijk gebruik ik altijd Spotify, maar met beide apps kan je tijdens het hardlopen naar je favoriete muziek luisteren. Het is makkelijk zoeken naar populaire playlists met hardloopnummers van andere gebruikers. Zoek bijvoorbeeld naar Running music of Running motivation. Je vindt verschillende playlists en waarschijnlijk ook met een genre die aansluit bij je muzieksmaak. De bovenste playlists in de zoekresultaten zijn de meest afgespeelde en populaire hardloopplaylists.

Hardloopnummers geselecteerd op aantal stappen per minuut (BPM)

Wist je dat het luisteren naar muziek je prestatie tijdens het hardlopen kan verbeteren. Je hebt op Spotify verschillende playlists gebaseerd op BPM. Loop je rond de 180 stappen per minuut, dan helpt het om te luisteren naar een playlist Running 180 BPM. De beats sluiten aan jouw stappen per minuut, waardoor het makkelijk is om een vast tempo te rennen. Je past onbewust jouw pasfrequentie aan op de aantal beats per minuut. Hierdoor is het veel makkelijker om een strak schema te lopen.

Zoek bijvoorbeeld naar ‘Running 180 BPM'. Je vindt direct verschillende playlists met hardloopnummers rond de 180 beats per minuut. Niet alleen vind je playlists rond de 180 BPM, maar rond allerlei verschillende aantallen. Door op BPM te zoeken vind je uiteenlopende playlists van 130 tot 200 BPM. Het maakt dus niet uit of je een langzame of snelle hardloper bent.

Luister jij ook naar muziek tijdens het hardlopen?

2 gedachten over “Hardloopmuziek – De beste hardloopnummers op een rijtje

  1. Ik luister meestal naar hardstyle tijdens het lopen. De BPM is bijna het zelfde zoals de stappen per minuut. Kom er soms echt euforisch van.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *